Aynı kavşakta üst üste beş kaza! Bölge halkı isyanda

Manavgat ilçesinde karayolları tarafından gerçekleştirilen çalışma nedeniyle yolun bir kısmının trafiğe kapatılması sonucu yaşanan kazalar, sürücülerin ve bölge halkının endişesini artırdı.

YAŞAM 19.04.2024, 13:58 Buse Önder
Aynı kavşakta üst üste beş kaza! Bölge halkı isyanda

Manavgat ilçesinde D-400 Karayolu üzerinde yapılan asfalt çalışmaları sebebiyle trafik kazalarının ardı arkası kesilmedi. Manavgat-Alanya D-400 Karayolu'nun Doğançam ve Kızılağaç Mahalleleri arasındaki 4-5 kilometrelik bölümünde yapılan asfalt yenileme çalışmaları sebebiyle trafik akışı tek şeritten sağlanıyordu. Ancak bu durum, ardı ardına gelen trafik kazalarına zemin hazırladı.

Sürekli bir şeritten ilerleyen araçlar arasında yaşanan zincirleme kazalarda 5 kişi yaralandı. Bu kazalarda yaralananların arasında, araç sürücülerinin yanı sıra araçta bulunan çocuklar ve yaşlılar da vardı.

Bölgedeki işletmeleri olumsuz etkiliyor

Kazaların ardından bölgedeki vatandaşlar, işyerlerinin ve evlerinin bulunduğu alandan tepkilerini dile getirdi. Özellikle "Zavadanak" olarak bilinen Bekir Varol, yaşanan kazaların nedenini yolun kapatılmasına bağladı.

Varol, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yapılan çalışmanın ne denli mantıksız olduğunu vurgulayarak, kış mevsiminin sona ermesiyle bölgeye gelen turist yoğunluğunun dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yolu kapatmanın bölgedeki işletmeleri ve işyerlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

‘Kazanın sorumlusu sürücüler değil’

Kazada eşi ve çocukları yaralanan bir baba ise kazaların sorumlusunun sürücüler değil, yolun kapatılması olduğunu savundu. Bu durumun trafik akışını olumsuz etkilediğini ve kaza riskini artırdığını belirtti.

Öte yandan, bölgedeki işletmeler ve tesisler, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yoğun bir şekilde ziyaretçi beklerken, yaşanan bu olumsuzlukların iş hacimlerini de olumsuz etkilediği gözlemlendi.

Yorumlar (0)