Aynası kırıldı, Facebook'ta tuzağa düştü: "Böyle kolay olmamalı"

Samsun'da yaşayan Olgun Aydoğan, otomobilinin kırılan aynasını değiştirmek istedi. Facebook'taki bir hesaptan sipariş veren ve 4 bin lirayı gönderen Aydoğan, dolandırıldığını anladı. Kendisini dolandıranlardan şikayetçi olan Aydoğan, "Amaç sadece 4 bin lira değil. Bu tarz kişilerin bu kadar kolay para kazanmasının önüne geçelim." dedi.

YAŞAM 27.03.2024, 11:21 28.03.2024, 10:45 Hakan Öksüz
Aynası kırıldı, Facebook'ta tuzağa düştü: "Böyle kolay olmamalı"

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde zaman zaman dolandırıcılık vakalarına rastlanıyor. Dolandırıcılık kurbanlarından biri de Samsun'da yaşayan Olgun Aydoğan (58) oldu. Park helindeki otomobilinin aynası kırılan Aydoğan, Facebook'ta gördüğü "otomotiv yedek parça mağazası" hesabından sipariş verdi.

Parayı yolladı, iletişim koptu

11 Mart'ta ayna siparişinde bulunan Olgun Aydoğan, 4 bin lirayı gönderdi ancak ummadığı bir durumla karşılaştı.

Para gönderdiği kişiye yolladığı mesajlara cevap alamayan Olgun Aydoğan, bir süre sonra mesaj attığı hesap tarafından engellendiğini gördü. Dolandırıldığını fark eden Aydoğan, soluğu Samsun Adliye Sarayı'nda aldı.

"Amaç sadece 4 bin lira değil"

Facebook'tan gördüğü bir hesaptan sipariş verdiğini ve parayı gönderdiğini söyleyen Aydoğan, "Hem yazışmalı hem de konuşmalı görüşmeler yaptım. IBAN istedi, parayı yolladım. Kargoya verdiğini söyledi, daha sonra iletişim kesildi. Ben de suç duyurusu yaptım. Amaç sadece 4 bin lira değil. Bu tarz kişilerin bu kadar kolay para kazanması. Bunun önüne geçelim. Ha 1 lira ha 10 bin lira." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)