Antalya’yı sağanak ve hortum vurdu: 6 yaralı

Anltaya’da dün akşam etkili olan sağana yağış yaşamı felç ederken, denizden karaya ulaşan 2 hortum sebebiyle 6 kişi yaralandı.

YAŞAM 06.03.2024, 13:11 Buse Önder
Antalya’yı sağanak ve hortum vurdu: 6 yaralı

Antalya'da dün akşam etkili olan şiddetli sağanak yağışlar ve denizden karaya ulaşan 2 hortum, yaşamı felç etti. Demre, Kumluca, Finike ve Manavgat bölgelerinde meydana gelen hortumlar, seralara, tarım alanlarına, iş yerlerine ve binalara zarar verirken, 6 kişi yaralandı. Özellikle örtüaltı tarımın merkezi olan Kumluca'da bin dönüm sera yerle bir oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kod uyarısı yaptığı Antalya'da, dün saat 16.00 itibariyle başlayan şiddetli yağışlar, kavşak ve ara sokaklardaki mazgalların tıkanması sonucu sokakları ve altgeçitleri suyla doldurdu.

Altgeçitler trafiğe kapandı

Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde su taşkınları nedeniyle birçok araç yolda kaldı ve suyla dolan alt geçitler trafiğe kapatıldı. Yağmurun etkisiyle Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Altgeçidi'nde mazgalların tıkanması sonucu yaşanan su birikintisi, 13 Şubat'taki sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiği altgeçidi tekrar trafiğe kapatma zorunluluğunu doğurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, altgeçitte biriken suların tahliyesi için çalışmalara başladı. Gece boyunca devam eden temizlik çalışmaları, ekiplerin sabah saatlerine kadar süren çabalarıyla sonuçlandı.

Şiddetli hortum ve sağanak yağışların neden olduğu felakette, bölgede hasar tespit ve onarım çalışmaları hızla devam ediyor.

Hortumda 6 kişi yaralandı

Antalya'nın Demre, Kumluca, Finike ve Manavgat ilçelerinde dün saat 17.45 sıralarında meydana gelen ve denizden karaya ulaşan 2 ayrı hortum, büyük hasara neden oldu.

Kumluca ilçe merkezi ile Göksu, Hacıveliler, Yenimahalle, Merkez ve Toptaş mahallelerini etkileyen hortum, ağaçları yerinden sökerek tarım alanları, seralar ve portakal bahçelerine zarar verdi. Aynı zamanda birçok iş yerinin camları patladı, levhalar devrildi ve apartman çatılarındaki güneş enerji sistemleri cadde ve sokaklara düştü. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait binanın çatısı da hortum nedeniyle yerinden kalktı.

Hortum felaketi sonucunda 6 kişi yaralandı. Çatıdaki güneş panelinin düşmesi sonucu park halindeki 07 ARL 182 plakalı otomobilde sıkışan Muhammed Ali Ceylan, hemen Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Valilikten açıklama geldi

Kumluca Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, 6 yaralı vatandaşın Kumluca Devlet Hastanesi ve Özel Medikum Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. Ayrıca, 5 vatandaşın ayakta tedavi edildiği, park halindeki aracın üzerine güneş enerjisi deposunun düşmesi sonucu bir vatandaşın sol bacağında kırık oluştuğu bildirildi.

Açıklamada, hortum felaketi sonucunda Ellinci Yıl, Göksu, Hacıveliler, Toptaş, Beşikçi, Karacaören, Beykonak ve Yeni Mahalle mahallelerinde bulunan 102 çiftçiye ait 300 dekar örtüaltı alanın hasar gördüğü belirtildi. Aynı zamanda 20 aracın zarar gördüğü, 15 iş yerinin ve evin hasar aldığı ifade edilen açıklamada, Kumluca Anaokulu'nda da zarar nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Yorumlar (0)