5 kişilik ailenin can verdiği kazada vahim iddia: ''Otobüs, TEM kenarında indirdi''

İstanbul'da TEM Otoyolu Kurtköy Kavşağı'nda karşıya geçmek isteyen bir ailenin 5 ferdi, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkarken, Samsun Yaka Kent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş kazanın cinayet gibi olduğunu savunarak, ''Otobüs, TEM Otoyolu'nda indiriyor” ifadelerini kullanarak şoförü suçladı.

YAŞAM 05.03.2024, 18:03 05.03.2024, 18:07 Buse Önder
5 kişilik ailenin can verdiği kazada vahim iddia: ''Otobüs, TEM kenarında indirdi''

İstanbul'da, TEM Otoyolu Kurtköy Kavşağı'nda karşıya geçmeye çalışan bir aile, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazada 11 ve 15 yaşlarındaki iki çocuk da hayatını kaybederken, ailenin bir diğer ferdi ise yaralandı.

Kaza sonrasında ortaya atılan çarpıcı iddiaya göre, aile yakını olan Samsun Yaka Kent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş, ailenin Ankara'dan dönen yolcu otobüsüyle TEM Otoyolu'nda indirildiğini ifade ederek “Bu cinayet gibi bir kaza'' dedi.

Ne olmuştu?

Pendik ilçesi TEM Otoyolu Kurtköy Kavşağı'nda, aynı aileden 5 kişi, saat 03.00 civarında karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazada 11 yaşındaki Ecrin, 15 yaşındaki Muhammet Alihan Okur, Şükrü Okur (48), Melek Okur (44) ve Fatma Gürsoy (68) hayatını kaybetti.

Otomobil bariyere çarparak dururken, yaralanan sürücü itfaiye tarafından kurtarılarak sağlık görevlilerine teslim edildi ve hastaneye sevk edildi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi, inceleme yapılarak önlemler alındı ve yol kısmen trafiğe kapatıldı.

Cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. TEM Sultanbeyli istikametinde araçlar kontrollü bir şekilde tek şeritten ilerledi. Araç çekici yardımıyla kaldırıldıktan sonra yol trafiğe açıldı.

Yeni detaylar ortaya çıktı

Gece saatlerinde ise evlerine yakın olan TEM Otoyolu Kurtköy Kavşağı'nda inen ailenin karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı sırada kazanın meydana geldiği ortaya çıktı.

Otobüs firmasından şikayetçi olacaklarını ifade eden aile yakını ve Samsun Yaka Kent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş, "Ankara’dan nikah merasiminden gelirken, yolcu otobüsü TEM Otoyolu kenarında indiriyor. Orada karşıdan karşıya geçerken olay yaşanıyor. Yalnız otobüs firmasının yolcu istese bile indirmemesi gerekirdi. Bu çok ciddi bir mesele. Bu sorumluluk isteyen bir mevzu” ifadelerini kullandı.

‘Adli makamlara başvuracağız’

Otobüs terminallerinde yolcu indirilmesi gerektiğini vurgulayan aile yakını “Otobüs firması TEM Otoyolu’nda indiriyor. Bu adli bir cinayet gibi bir kaza. Cinayete sebep olduğu için biz olayın takipçisi olacağız. Adli yollardan hakkımızı arayacağız. Otobüs firmasıyla ilgili bu konuda Adli Tıp Kurumu’ndan aldığımız raporlara göre adli makamlara başvuru yapacağız" şeklinde konuştu.

Aileden geriye, Ankara'daki kızları ve düğün fotoğrafı anıları kaldı. Cenazelerin Samsun Yakakent Asmapınar Mahallesi'nde defnedileceği öğrenildi.

Yorumlar (0)