Beşiktaş'tan TFF'ye VAR çağrısı: Konuşmalar yayınlansın

TFF’yi şeffaflığa davet eden Beşiktaş, Derrick Köhn - Cenk Tosun pozisyonunun VAR'a çağrılmama nedenini öğrenmek istediğini açıkladı.

SPOR 05.03.2024, 18:40 06.03.2024, 18:22 Şeyda Gül
Beşiktaş'tan TFF'ye VAR çağrısı: Konuşmalar yayınlansın

Türkiye Futbol Federasyonu’nun geçtiğimiz haftalarda VAR kayıtlarının yayınlanması konusunda doğru bir karar alarak kamu vicdanını rahatlatma ve şeffaflık yönünde bir adım attığını hatırlatan Beşiktaş, TFF’yi yeniden şeffaflığa davet etti. Geçtiğimiz sezon oynanan Sivasspor- Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarında sahada verilen kararlar üzerine hararetli tartışmalar yaşandığı ifade edilen Beşiktaş açıklamasında, TFF’nin o iki karşılaşmanın VAR kayıtlarını hukuken bir zorunluluk olmadığı halde yayınladığını anımsattı.

VAR tarafından çağrılmayan pozisyonlar

Bu hafta oynanan Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasında Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasında yaşanan pozisyonun tartışmalara konu olduğu dile getirilen açıklamada, kamuoyunda VAR’ın hakemi neden çağırmadığı konusunun merak uyandırdığı belirtildi. “VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması konusunda alınan son karar doğrultusunda “VAR tarafından çağrılmayan” pozisyonlar yayınlanmamaktadır” denilen açıklamada, kamu vicdanının bu tip pozisyonlarda hakemin VAR tarafından ‘neden davet edildiğini değil neden davet edilmediğinin’ cevabını aramadığını kaydedildi.

VAR konuşmalarının yayınlanmasını talep ediyoruz

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada, “TFF tarafından verilen şeffaflığı sağlama, kamu vicdanını rahatlatma prensibi doğrultusunda Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasında geçen pozisyondaki VAR konuşmalarının yayınlanmasının Türk futbolunun sağlıklı bir yapıya kavuşması için yarar sağlayacağını düşünüyor. İlgili pozisyonla ilgili VAR konuşmalarının yayınlanmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)