Facebook ve Instagram neden çöktü?

Meta çatısında bulunan Instagram ve Facebook’a erişim sağlayamayan milyonlarca kullanıcı, giriş yapmaya çalıştığında “Şifre yanlış” ve “Erişim engeli” mesajıyla karşılaşıyor. Konuya ilişkin bakanlıktan açıklama geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.03.2024, 19:07 06.03.2024, 09:28 Şeyda Gül
Facebook ve Instagram neden çöktü?

Popüler sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'a girmeye çalışan kullanıcılar sorun yaşıyor. Hesaplarına giremediklerini ve bunun yerine hesaplarından çıkış yapıldığını ileten bir mesaj gördüklerini belirten kullanıcılar, teknik bir hata olduğunu düşünüyor.

Dünya genelinde aksaklık yaşanıyor

Instagram'da ve Facebook'ta anlık olarak bazı aksaklıklar yaşandığı rapor edilirken, bu sorun sadece Türkiye’de değil dünya genelinde yaşanıyor. Kullanıcıların bir kısmı platformların WEB sürümüyle ilgili sorun yaşadığını belirtse de, sorun mobil ve WEB sürümlerini ilgilendiriyor.

Sorunla ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sorunun ne zaman çözüleceği de bilinmiyor. 

Bakanlıktan açıklama geldi

Kullanıcıları meraklandıran erişim sorunuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi” dedi.

Yorumlar (0)