13 il için sarı alarm: Çok kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 kent için sarı kodlu uyarıda bulundu. Gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış beklenen bölgeler sıralandı. İzmir dolaylarında yağışın çok kuvvetli olacağı kaydedildi. Kuvvetli rüzgara karşı da uyarı yapıldı. Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak?

YAŞAM 27.05.2024, 08:19 Hakan Öksüz
13 il için sarı alarm: Çok kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji'den gelen son uyarılara göre bugün İç Anadolu'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

İç Anadolu, Akdeniz, Ege'nin iç ve güney kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile kuzeyi, Karadeniz, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep'te gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı verilen iller

13 kent için sarı kodlu uyarı verildi. Sarı alarm verilen illerin; Ankara, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Konya, Aksaray, Niğde ve Karaman olduğu belirtildi.

Bu bölgelerde kuvvetli yağış var

Orta Karadeniz'in bölgeleri, İç Anadolu, Kastamonu ve Afyonkarahisar dolaylarında yağışların kuvvetli olacağı kaydedildi. İzmir civarında ise yağışların çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek su baskını, ani sel, yerel dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Yağış anında etkili olacak kuvvetli rüzgâra karşı uyarı yapıldı. Çoğunlukla kuzeyli yönlerden esecek rüzgarın, yurdun doğusunda güneyden ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.

İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı batıda düşüyor, doğuda artıyor

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun batısında hava sıcaklığı 1 ila 3 derece düşecek. Doğu bölgelerde ise sıcaklığın 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

İstanbul'da hava sıcaklığı 21, Ankara'da 19, İzmir'de 28, Antalya'da 27, Sivas'ta 22, Trabzon'da 20, Şanlıurfa'da 32 ve Hakkari'de 20 derece olacak.

Yorumlar (0)