Uzman Eller Projeleri'nde başvurular alınıyor: Girişimcilere yüzde 100 hibe desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kırsal kalkınmaya destek için başlatılan "Uzman Eller Projeleri" için başvuruların bugün itibarıyla alınmaya başlandığı duyuruldu. Başvurusu kabul edilen girişimcilere 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteğinin sunulacağı kaydedildi. Peki hibe desteği kimlere verilecek? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

TARIM 02.03.2023, 11:21 Hakan Öksüz
Uzman Eller Projeleri'nde başvurular alınıyor: Girişimcilere yüzde 100 hibe desteği!

"Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri" kapsamında 2023 yılı başvurularının açıldığı bildirildi. Projenin, 81 ilde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından yürütüleceği kaydedildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde başlatılan proje kapsamında başvurusu kabul edilen girişimcilere yüzde 100 hibe desteğinin sunulacağı bildirildi. Bu hibe desteğinin, 250 bin liraya kadar olacağı vurgulandı. 

Uzman Eller Projeleri hibe desteği kimlere verilecek?

Kırsalda ikamet eden ve burada yaşayacağını taahhüt eden kişilere verilecek hibe desteğiyle ilgili ayrıntılar paylaşıldı. Ormancılık, hayvancılık, su ürünleri ve tarım gibi alanlarda eğitimin verildiği fakülte ile yüksekokullardan mezun olan kişilerin yanı sıra MEB'in hayvan yetiştiriciliği, tarım, gıda teknolojisi ve laboratuvar hizmetleri veren "lise ve dengi okulları" başarıyla tamamlamış kişilere bu hibe desteği imkanının sunulacağı kaydedildi. 

Son başvuru tarihi

Proje kapsamında başvuruların nereden yapılacağı ve son başvuru tarih merak ediliyor. Aktarılan bilgilere göre gereken nitelikleri taşıyan girişimciler, hibe desteği başvurularını https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresinden yapabilecek. Başvuru alımı, 8 Mayıs 2023 tarihi saat 23.59'ta sona erecek. 

Yorumlar (0)