Üreticilere kiraz fidanı desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında Tekirdağ'a bağlı Şarköy ilçesinde fidan dağıtım etkinliği gerçekleştirildi.

TARIM 06.02.2024, 00:28 06.02.2024, 18:11
Üreticilere kiraz fidanı desteği

Kiraz üretiminin daha da yaygınlaştırılması için kentin coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve daha çok sanayiye dönük olarak yetiştirilen altıparmak kirazı, yüzde 75 oranında Tarım ve Orman Bakanlığı desteği, yüzde 25 oranında üretici katkılı olarak yedi mahallede toplam 55 üreticiye 69 dekar büyüklüğünde bahçe tesis edilerek 1.800 tane fidan halinde dağıtıldı.



Projenin ikinci yılı

Projeye ilişkin ilk olarak geçtiğimiz sene Şarköy ilçesinde 1.000 tane mahlep anacı üzerine aşılanan yerel çeşit altıparmak kirazı ile 33 dekar büyüklüğündeki alanda, sofralık olan farklı çeşitler ile 19 dekar büyüklüğünde bahçe tesisi gerçekleştirilmişti. Projenin ikinci senesinde 1.800 tane altıparmak kiraz fidanı ile 69 dekar büyüklüğündeki yeni kiraz bahçesi tesisi kurulması ile birlikte proje kapsamında bugüne değin 88 dekar büyüklüğündeki alanda kiraz bahçesi kurulmuş olacak.

Fidan dağıtım merasimine Tarım ve Orman Tekirdağ İl Müdürü Oktay Öcal, Şarköy Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Tarım ve Orman Bakanlığı personelleri ve çiftçiler iştirak etti.

Yorumlar (0)