Tarıma 30 milyon lira destek

Mardin'de Kızıltepe Ticaret Borsası ile Dicle Kalkınma Ajansı arasında 25 milyonu hibe olmak üzere 30 milyon lira bütçeli proje sözleşmesi imzalandı.

TARIM 23.02.2024, 01:26 24.02.2024, 08:59 Şeyda Gül
Tarıma 30 milyon lira destek

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç ile Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ile tarafından Mardin Hububat ve Gıda Altyapısının Geliştirilmesi Projesi imzalandı. Toplam bütçesi 30 milyon TL olan program çerçevesinde ajans tarafından yüzde 83 oranında 25 milyon TL hibe desteği sağlanacak.

En yüksek mali destek sağlanan proje

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “2023 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” çerçevesinde yürütülecek olan proje, bugüne kadar ajans tarafından en yüksek mali destek sağlanan proje olacak. Proje ile tarım sektöründe daha kaliteli ürün ve daha yüksek katma değerle satışa imkan verecek altyapıyı borsa ile harekete geçirmiş olacaklarını söyleyen Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç, akredite bir laboratuvar alt yapısı, elektronik bir müzayede salonunun kurulması, işlerimizin kayıtlı bir şekilde yerine getirilmesi bazında daha sağlıklı bir ayrışmanın yapılması ve nihayetinde daha iyi işleyen ve hem üreticinin hem alıcının daha iyi imkanlarla ticaretini gerçekleştireceği bir altyapıyı faaliyete geçirmiş olacaklarını söyledi.

Bölge geneline kazandırmayı umut ediyoruz

“Bu çalışma neticesinde borsamız bize teklif ettiler. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı çerçevesinde biz de destek veriyor olacağız” diyen Aniç, yıl içerisinde bütün faaliyetlerini tamamlayarak tesisin faaliyete geçmesini sağlayarak, sadece Mardin'de değil, bölge geneline kazandırmayı umut ettiklerini dile getirdi.

Değer zinciri geliştirilerek verimsizlikler önlenecek

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, proje ile tarımsal üretim değer zinciri geliştirilerek verimsizlikler önleneceğini ve ilin tarımsal üretim katma değer seviyesinin yükseltileceğine değindi. Şahin, Dicle Kalkınma Ajansı desteğiyle Mezopotamya Ovası'nda çiftçilerle bir şeyler yapmak istediklerini kaydetti.

Yorumlar (0)