Kızıltepe Ovası'nda buğday hasadı verimli geçiyor

Mardin'in Kızıltepe Ovası'nda yaklaşık 1 milyon dekarlık alanda buğday hasadı başladı. Yağışlı geçen sezonun ardından sulu tarımda buğday veriminin artması çiftçilerin yüzünü güldürdü.

TARIM 06.06.2024, 10:11 07.06.2024, 08:59 Buse Önder
Kızıltepe Ovası'nda buğday hasadı verimli geçiyor

Türkiye’nin buğday ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Mardin Ovası'nda, bu yılki yağışların bereketiyle çiftçiler hasada başladı. 3 milyon dönümlük alanda yapılan buğday tarımı, özellikle 1 milyon dekarlık Kızıltepe Ovası'nda büyük verim sağlıyor.

Sulu tarım yapılan bölgelerde çiftçiler, dönüm başına 650-700 kilogram buğday elde ediyor.

Çiftçilerin yüzü gülüyor

Kızıltepe'ye bağlı Beşik Mahallesi'nde çiftçilik yapan Sedat Güneş, bu yılki hasadın geçen yıla göre daha verimli geçtiğini belirtti. Güneş, "İlk buğday hasadımızı gerçekleştirdik. Maşallah geçen seneye göre verim iyi. İlkbaharda yağan yağmurlar ürünlerimize çok iyi geldi. Güzel bir hasat dönemi geçiriyoruz" dedi.

Kayseri'den gelen biçerdöver operatörü Aydın Yıldız da verimli bir yıl geçirdiklerini ifade etti. Yıldız, "Allah'a şükür verimler güzel. Sulu tarım yapılan buğday hasadını yapıyoruz ve 600-700 kilogram arasında verim alıyoruz. Çiftçilerimiz bu durumdan oldukça memnun" diye konuştu.

Haziran ayı sonuna kadar devam edecek

Biçerdöverlerle toplanan buğdaylar, kamyonlarla Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi'ne taşınıyor. Yaklaşık 1 milyon dekarlık alandaki buğday hasadı, Kızıltepe’de Haziran ayının sonlarına kadar devam edecek. Bu süreçte çiftçiler, yüksek verimden dolayı büyük bir memnuniyet duyuyor ve buğdaylarını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

Yorumlar (0)