Enkaz kentte çilek hasadı: Üreticiler gelecek için büyümeyi planlıyor

Depremin vurduğu Hatay’ın bereketli topraklarında çilek hasadı başladı. Çilek, tarlada 100 TL’den alıcı buluyor. Çilek üreticisi Muharrem Peköz (50), çilek üretiminin zevkli olduğu vurgusunu yaparak, ilerleyen zamanlarda 15 dönüme kadar artırmayı planladıklarını söyledi.

TARIM 23.03.2024, 13:46 25.03.2024, 10:57 Melina Ay
Enkaz kentte çilek hasadı: Üreticiler gelecek için büyümeyi planlıyor

Türkiye’de 11 ili etkileyen, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşam mücadelesi veren depremzedeler, bir taraftan da tarla, sera bahçe gibi alanlarda geçimlerini sürmeye devam ediyor.


Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatayın bereketli topraklarında birçok ürün yetişiyor. Bölgeye has lezzetlerden olan çilekte de hasat başladı. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 6 dönüm arazisinde çilek yetiştiren Muharrem Peköz de bereketli hasada başladı. Peköz’ün yetiştirdiği çileğin kilosu tarladan 100 TL’den alıcı buluyor.

Yaptığı işte en büyük destekçisinin eşi olduğunu dile getiren üretici Muharrem Peköz, “Dörtyol’da çilek üreticisiyim, yani ilk çilek üreticiliğini ben yapıyorum. 8 yıldan beri çilek üretiyorum, daha önce çilek üreten olmadığı için ilk ben oldum. Tarım müdürümüzün sayesinde çilek üretimine başladık. Burada en büyük yardımcı benim eşim, bana çok büyük destek olduğu için çilek üretiminde başarı sağladık” dedi.

 “İleride 15 dönüme ekeceğiz”

Başlangıçta az dönüme çilek ektiklerini kaydeden Peköz açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Başarılı bir şekilde bir dönüm, 2 dönüm, 3 dönüm derken 5-6 dönüme kadar çıktık. Şu an önümüzdeki periyotta zaten 15 dönüm kadar yapmayı düşünüyoruz. Çilek üretimini yapmayı sevdiğimiz için güzel bir işçilik ortaya koyuyoruz. Mart’ta ilk hafta başlıyoruz, Temmuz’un 15’ine kadar hasat yapıyoruz. Hal olmadığı için manavlara çalıştığımız için pek fazla bir ödenek para kaybımız olmadığı için daha kolay oluyor. Komisyonumuz yoktur bizim. 80 TL ile 100 TL arasındaki fiyatlarda gidiyor. Sezon başladıktan sonra günlük belirli oranda buraya müşterimiz geliyor.”

Yorumlar (0)