Bakan Yumaklı’dan pamuk üreticilerine müjde

Bugün pamuk üreticilerine 1,6 milyar liralık mazot ve gübre desteği ödemesinin yapılacağının müjdesini veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 22 Mart'ın Dünya Su Günü olduğunu hatırlatarak suyun kıymetinin bilinmesine vurgu yaptı.

TARIM 22.03.2024, 14:42 23.03.2024, 13:49 Şeyda Gül
Bakan Yumaklı’dan pamuk üreticilerine müjde

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin tek amacının millete hizmet etmek olduğunu ifade eden Bakan Yumaklı, Şanlıurfa'nın Türkiye'nin önemli tarım ve hayvancılık şehirlerinden olduğunu belirtti. Bakanlık olarak her zaman üreten ve yetiştiren çiftçinin yanında olduklarını dile getiren Bakan Yumaklı, 22 Mart'ın Dünya Su Günü olduğunu hatırlattı. Şanlıurfa'nın suyun kıymetini iyi bilen illerden biri olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, “Türkiye'nin yolu, güçlü tarımdan geçer, güçlü tarım için de bizim su ve sulama açısından bütün unsurlarıyla hazır olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

29 milyon lira kaynak Şanlıurfa’ya ayrıldı

Şanlıurfa’ya son 22 yılda 205,5 milyar liralık tarımsal yatırım ve desteğin söz konusu olduğunu belirten Bakan Yumaklı, özellikle tarımsal desteklerin 2023 itibarıyla 37 kat arttığını anlattı. Süt üretiminde son 22 yılda yüzde 229 artış olduğunu ifade eden Bakan Yumaklı, arı kovanının sayısı 8 binden 206 bine çıktığını yani 26 kat arttığını ifade etti. Yine iç sulardaki balık üretiminin 19 kat arttığının bilgisini veren Bakan Yumaklı, 5 baraj, 4 gölet ve 41 sulama tesisimizin olduğunu aktardı. 3,3 milyon dekar araziyi sulamaya açtıklarını anlattı. Bakan Yumaklı, ayrıca bir HES yaptıklarını bildirdi. Şimdi Şanlıurfa'da yaklaşık 9,4 milyon dekarlık 9 ova da yine koruma altına alınmış olduğunu dile getiren Bakan Yumaklı, 2024 yılı yatırım programındaki 55 milyar lira maliyetli 164 adet su ve sulama tesisini Şanlıurfa’ya kazandırmak için çalıştıklarını vurguladı. Bakan Yumaklı, “Bu yıl itibarıyla toplam 29 milyon lira kaynağı olan 5 yeni projemizi bitkisel üretimi geliştirmek üzere yine Şanlıurfa'ya ayırmış durumdayız” şeklinde konuştu.

Mazot ve gübre destekleri bugün hesaplara yatacak

Şanlıurfa'nın pamuk üretiminde Türkiye'nin öncü şehri olduğunu anlatan Bakan Yumaklı, bugün pamuk üreticilerine mazot ve gübre desteği ödemesi olarak 1,6 milyar liralık bir ödeme yapacaklarının müjdesini verdi. Bugün hesaplara geçmiş olacağını vurgulayan Bakan Yumaklı, “Bu da hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle 'Şimdi tek hedefimiz bundan sonra ülkemize kazandırdığımız hizmetlerin zirvesi olarak gördüğümüz Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır.' Daha fazla çalışmamız gerekir. Daha fazla yatırım yapmamız gerekir” dedi.

Yorumlar (0)