Bahar yağmurları çiftçinin yüzünü güldürdü

Siirt ve çevresinde tarım sektörü için kritik öneme sahip olan yağışlar, bahar yağmurlarının devam etmesi nedeniyle çiftçileri sevindirdi. Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat konuya ilişkin, “Son günlerde yağan bu yağmurların tarımsal ürünlerimize çok faydası olacağını umuyorum” dedi.

TARIM 02.04.2024, 11:40 03.04.2024, 11:34 Melina Ay
Bahar yağmurları çiftçinin yüzünü güldürdü

Siirt'te mart ayı boyunca devam eden sağanak yağışlar, il genelinde çiftçilere umut verdi. Özellikle kış mevsiminin kurak geçmesinin ardından son zamanlarda artan yağışlar, çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, uzun süredir beklenen yağışın çiftçileri sevindirdiğini ifade etti. Bahar yağmurlarının tarım ürünlerinin gelişimine olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan Günbat, nisan ayı sonlarına kadar devam edecek yağışların tarım alanında faydalı olacağını belirtti.

“Hiçbir yıl bu kadar güzel olmamıştı”

Bu yıl aralık ve ocak aylarında yağışın çok az olduğundan dolayı kurak bir mevsim geçirdiklerini belirten Günbat, toprak üstündeki tarım ürünlerine yeterli yağış düşse de, yeraltı sularının artması ve artezyen çeşmelerinin tekrar açılması için kışın yeterli yağış alınmadığını söyledi. Günbat açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Kışın yeteri kadar yağmur yağmadı. İlimize özellikle kar da yağmadı. Don olayı da olmadı. Bu yüzden toprak altına su sızmadı ve bu yaz mevsimi için su yeterli değildir. Ama son günlerde yağan bu yağmurların tarımsal ürünlerimize çok faydası olacağını umuyorum ki inşallah çok iyi olacak. Böyle devam ederse inşallah çok bereketli ve verimli bir yıl geçirir ve kaliteli ürün elde ederiz. Tabi az önce söylediğim gibi bölgemizde 15 Mart'tan sonra ve nisan ayının sonuna kadar, yani nisan yağmurları çok faydalıdır. Şu anda meralar, yaylalar, hayvan ve yemleri için yeteri kadar yağmur yağıyor. Allah'a şükür bugüne kadar hiçbir yıl bu kadar güzel olmamıştır. İnşallah bundan sonra da kazasız belasız bir mevsim atlatırız”

Yorumlar (0)