Zorlu transfer sürecini anlatan Çağlar Söyüncü'den açıklamalar

Sezon sonuna kadar Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkacak olan milli stoper Çağlar Söyüncü, transfer sürecinden ve hedeflerinden bahsetti. Transfer sürecinin çok yorucu olduğunu söyleyen başarılı savunmacı, takımdaki ortamdan bahsetti.

SPOR 05.02.2024, 14:08 Hakan Öksüz
Zorlu transfer sürecini anlatan Çağlar Söyüncü'den açıklamalar

İspanyol devi Atletico Madrid'den sezon sonuna kadar kiralık olarak Fenerbahçe'ye gelen stoper Çağlar Söyüncü, transferi sürecinin perde arkasını anlattı. Kulüp televizyonuna konuşan başarılı stoper, Fenerbahçe ile ilk resmi karşılaşmasına çıktığı Antalyaspor maçında bir hayli heyecanlı olduğunu belirtti.

"Türk olduğum için adaptasyon sürecim hızlı olacaktır"

Fenerbahçe'ye gelirken bazı hayaller kurduğunu kaydeden Söyüncü, "Sezon sonu Süper Lig'de şampiyonluk yaşama hayali kuruyorum. İlk hedefim takıma hızlıca adapte olmak ve sahaya çıkmaktı. Cumartesi günkü Antalyaspor maçıyla bu hedefime ulaştım. Türk olduğum için adaptasyon sürecim hızlı olacaktır. Takım çok kaliteli isimlerden kurulmuş." dedi.

İşte Çağlar Söyüncü'nün açıklamaları...

"Antalyaspor'un da iyi mücadele ettiğini söylemeliyim. Kendi açımdan performansım iyiydi. Eksiklerimin olduğunu da söylemek gerekir. Takımla daha çok antrenman yaparak bu eksikleri kapatacağım. Çıkacağım maçlarla performansımı artıracağım. Futbolcu için performansını yükseltmek için en önemli şey maç oynamak. Şimdiye kadar orada da antrenman kaçırdığım olmadı. Yine de maç ritmi kazanmak için maça çıkmak lazım, sadece antrenmanla olmuyor."

"A Milli Takım ile ilk maçıma da Antalya'da çıkmıştım"

"A Milli Takım ile ilk maçıma yine Antalya'da çıkmıştım. İsveç maçıydı. Fenerbahçe formasıyla ilk maçıma da Antalyaspor deplasmanında çıktım. Karşılaşma öncesi Serdar (Aziz) ağabey ile bunu konuştuk. Antalya'nın sahasında çok milli maç oynadık. Maç heyecanı nedeniyle bu tür şeyler aklıma gelmemişti ama sonradan hatırladım. Dün kazanmamız çok önemliydi."

"Forma rekabeti bizi mutlu sona ulaştıracak"

"Takımda forma rekabetinin olması güzel. Büyük futbolcular var takımda. Avrupa'da kariyer sahibi olan isimlerden bahsediyoruz. Fenerbahçe'nin kadrosu bu anlamda çok iyi ayarlanmış. Forma rekabeti bütün futbolcuları daha üst seviyeye taşıyor. Deneyimli isimlerin takımda olması, diğer oyuncuları da ateşliyor. Bu rekabet bizi mutlu sona ulaştıracak." 

"Transfer süreci çok yorucuydu ama..."

"Fenerbahçe'ye transfer sürecim kolay değildi, hatta yorucu olduğunu bile söyleyebilirim. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak. Odaklandığım tek şey, buraya bir an önce gelebilmekti. Sürecin sonu mutlu bitince huzura kavuştum. Belki de maçtaki iyi performansımın nedeni budur. Süreç zor olsa da asıl önemli olan sonucun mutlu olması. Ali Başkanıma ve Atletico Madrid başkanına teşekkürlerimi sunuyorum."

"Buraya gelmek istememdeki en büyük etken..."

"Sezonun sonunda kavuşma ihtimalimiz olan şampiyonluk, buraya gelmek istememdeki en büyük etkenlerden biriydi. Şampiyonluk hayaliyle geldim. Dışarıdan izliyordum ama buraya gelene kadar bu kadar yoğun hissedememiştim. Buradaki aile ortamı, bu başarılı sonuçların nasıl alındığına dair daha fazla anlayışa kavuşmamı sağladı. İdman programlarımız çok iyi. akımdaki tecrübeli isimler, yaşlarına aldırış etmeden programa yüzde 100 uyuyorlar. Takımdaki gençlere örnek teşkil ediyorlar. Bütün bunların hepsi birleşince maçlarda istenilen sonuçları almak kolaylaşıyor. Buradaki çoğu kişiyle karşılıklı oynadım. Buraya gelmemi onlar da çok istedi."

Yorumlar (0)