Fenerbahçe’nin golleri öncesi ihlal var mı? O isim ofsayt sistemi eleştirilerini cevapladı

Süper Lig’in 24’üncü haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Volkan Bayarslan’ın tartışmalı kararlarını eski hakemler canlı yayında değerlendirdi. İşte en çok konuşulan pozisyonlar…

SPOR 04.02.2024, 12:35 Buse Önder
Fenerbahçe’nin golleri öncesi ihlal var mı? O isim ofsayt sistemi eleştirilerini cevapladı

Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Trendyol Süper Lig'in 24. hafta mücadelesindeki hakem kararları, eski hakemlerin yorumlarıyla tartışma konusu oldu. Corendon Airlines Park'ta gerçekleşen müsabakayı yöneten hakem Volkan Bayarslan'ın kararları, beIN Trio programında Bülent Yıldırım, Bahattin Duran ve Deniz Çoban tarafından değerlendirildi.

Dusan Tadic'in yerde kaldığı pozisyon

Dusan Tadic'in yerde kaldığı pozisyon için Bahattin Duran, "Bu pozisyonda herhangi bir ihlal yok. Tadic topa vurduktan sonra Veysel Sarı kayarak gelse, topa vurmuş olsa bile Dusan Tadic'i süpürmüş olsa farklı konuşurduk. Veysel Sarı yapabileceği en uygun hamleyi yapmış, burada bir ihlal söz konusu değil benim için" ifadelerini kullandı.

Deniz Çoban da, "Burada ihlal olmadığı çok açık. Veysel Sarı olabildiğince dikkatli." diye ekledi. Bülent Yıldırım ise, "Burada benim açımdan da pozisyon gereği oluşan bir temas. Herhangi bir ihlal söz konusu değil" dedi.

Cengiz Ünder'in golünden önceki ofsayt iddiası

Cengiz Ünder'in attığı gol öncesindeki ofsayt tartışmalarına yönelik Deniz Çoban, "Sosyal medya tam bir çöplüğe dönüştü. Ofsayt tespitini yapan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin kameraları yayıncı kuruluşa ait değil. Sistemin kendi kameraları, VAR'a o kameralar tarafından oluşturularak kullanılan animasyon gönderiliyor. O da bizim yayıncı kuruluşa aktarılıyor. Geciktiği ile ilgili manipülatif durum var gibi gösteriyorlar öyle bir şey yok" şeklinde konuştu.

Bahattin Duran ise, "Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nde kameralar, oyuncuların hangisinin önde hangisinin geride olduğunu belirliyor ancak topa vuruluş anı manuel olarak VAR tespitiyle belirleniyor. Sistem bir yerde durduruyor topu ve doğru yerde durdurdu mu diye yine kontrolü VAR yapıyor" açıklamalarını yaptı.

Deniz Çoban, "Topa ilk vuruluş anı sistem tarafından belirlense de hakem tarafından onaylanıyor. Burada bir ofsayt yok" ifadelerini kullandı.

Ramzi Safuri'nin Fenerbahçe ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda 'devam' kararı doğru mu?

Ramzi Safuri'nin Fenerbahçe ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda 'devam' kararı hakkında Deniz Çoban, "Burada oyuncu düşerken kolu, kalecinin kafasına geliyor. Faul kararı doğru. Krunic rakibi kaçırıp, sağ ayağıyla hamle yapacakken Safuri'nin ayağına dikkat edin. Safuri kazara Krunic'in dizine çarpıyor. Çarptığı için dalgalanacak ve dengesini kaybedecek. Sağ ayağı gelse 'penaltı' derdim. Yere basan sol ayağına takılıp düşüyor o yüzden bu pozisyon devam" ifadelerini kullandı.

Bahattin Duran, "Herhangi bir ihlal yok, penaltı söz konusu değil. Fenerbahçe'nin lehine faulle başlaması doğru" şeklinde görüş belirtti.

Bülent Yıldırım ise hakem ekibini tebrik ederek, "Bu süreç baştan sona doğru yönetilmiş kutlarız, akılda bir şey bırakmamışlar" dedi.

Michy Batshuayi'nin golünden önce Fenerbahçe lehine verilen faul kararı

Michy Batshuayi'nin attığı gol öncesinde Fenerbahçe lehine verilen faul kararıyla ilgili Deniz Çoban, "Bu yanlış bir faul. Şanssızlığı devamında bu serbest vuruş gol oldu" ifadesini kullandı.

Bahattin Duran, "Eğer hakem bizim seyrettiğimiz açıdan seyretseydi... Antalyasporlu oyuncunun kolu, İrfan Can Kahveci'nin yüzüne geliyorsa faulden söz edebiliriz. Oyunun devam etmesi gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bülent Yıldırım ise bu pozisyonu, "Bu da hakem şansı" şeklinde yorumladı.

Yorumlar (0)