VAR kayıtları açıklandı, TFF'den istifa haberi geldi

Türk futbolunda önceki hafta bir ilk yaşanmış, VAR kayıtları açıklanmıştı. VAR tartışmaları sürerken TFF Merkez Hakem Kurulundan (MHK) istifa haberi geldi.

SPOR 28.02.2024, 11:44 Hakan Öksüz
VAR kayıtları açıklandı, TFF'den istifa haberi geldi

VAR kayıtlarının açıklanmasıyla ilgili tartışmalar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) alınan kararı duyurmuştu. Orta hakemlerin VAR monitörlerine çağrıldığı pozisyonlardaki VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılacağı bildirilmişti. VAR kayıtları önceki hafta ilk defa açıklanmıştı.

Tolga Özkalfa'nın yerine Cem Satman göreve getirildi

VAR kayıtlarının açıklanması sonrası Merkez Hakem Kurulundan (MHK) istifa haberi geldi. VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa, istifasını verdi. Özkalfa'nın yerine Cem Satman'ın göreve getirildiği kaydedildi.

Cem Satman kimdir? 

Görev değişikliği sonrası Cem Satman kimdir? sorusu gündeme geldi. Ankara'da 1976'da dünyaya gelen Cem Satman, Ankara Demirspor altyapısında top koşturduktan sonra Ankara Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Lisans okudu. Eğitim Psikolojisi alanında doktora yapan Cem Satman, dil eğitimi için İngiltere'ye gitti.

Dr. Cem Satman, 14 yıl beden eğitimi öğretmenliği yaptıktan sonra Süper Lig ile FIFA Yardımcı Hakemliği gibi görevler üstlendi. Eğitim psikolojisi ve futbol hakemliği alanında çeviriler yapan Cem Satman, UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in ekibinde de görev yapmaktadır.

Yorumlar (0)