Türkiye, EURO 2024 geniş kadrosunu açıkladı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın 35 kişilik geniş kadrosunu duyurdu.

SPOR 24.05.2024, 21:47 Buse Önder
Türkiye, EURO 2024 geniş kadrosunu açıkladı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi Türkiye'nin 35 kişilik geniş kadrosunu açıkladı. Açıklanan kadroya göre;

Kaleci: Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Mert Günok, Uğurcan Çakır

Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim Bardakcı, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu, Cenk Özkacar

Orta saha: Berat Özdemir, Hakan Çalhanoğlu, Can Uzun, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salih Özcan

Forvet: Abdülkadir Ömür, İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Oğuz Aydın, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Enes Ünal, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı

Üç etap halinde çalışacaklar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre, milli takım aday kadrosu üç etap halinde çalışmalara başlayacağı belirtildi. İlk grubun, kulüp maçlarını tamamlayan futbolculardan oluşacağı belirtilirken, bugün TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri'nde Riva'da antrenmanlara başladığı duyuruldu.

İkinci grup ise kulüpleriyle hafta sonu maçlarına çıkacak futbolcuları kapsayacak ve 29 Mayıs Çarşamba günü kampa katılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Arda Güler ve Salih Özcan'ın İtalya'daki kampa dahil olacakları belirtildi.

İlk maç 4 Haziran’da

A Milli Takım, EURO 2024 öncesinde son Avrupa Şampiyonu İtalya ve turnuvanın finalistlerinden Polonya ile hazırlık maçları yapacağı da duyuruldu. İlk olarak 4 Haziran'da Bologna'da İtalya ile karşılaşacak olan ekibin maçı, Serie A'da mücadele eden Bologna FC 1909'un ev sahipliğinde Renato Dall'Ara Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak.

Polonya maçı için ise 10 Haziran'da Varşova'daki PGE Narodowy Stadyumu'nda TSİ 21.45'te oynanacak.

Ayrıca, A Milli Takım ve Ümit Milli Takım, güçlerini birleştirerek haziran ayında ortak kamplar düzenleyecekler. İki takım, İtalya ve Polonya'da birbirleriyle antrenman maçları yapacaklar.

EURO 2024 takvimi

Türkiye'nin EURO 2024 takvimi de belli oldu. F Grubu'ndaki ilk maçını 18 Haziran'da Dortmund'ta Gürcistan'a karşı oynayacak olan Ay-Yıldızlılar, 22 Haziran'da Portekiz ile İstanbul'da karşılaşacak ve grubun son maçında 26 Haziran'da Hamburg'ta Çekya ile mücadele edecek.

Yorumlar (0)