Komandolardan canlı yayın! Operasyon anlık olarak takip edildi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Efes-2024 Birleşik Müşterek Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı sırasında, askerlerin göğsündeki ASELSAN telsizleri aracılığıyla çıkarma faaliyetlerini canlı olarak izledi.

GÜNDEM 24.05.2024, 22:13 Buse Önder
Komandolardan canlı yayın! Operasyon anlık olarak takip edildi

ASELSAN tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen denizde mayın arama ve imha tatbikatında Atak 5 hücum botunda görev alan su altı taarruz timi personeli, denize atlama görüntülerini ASELSAN EHKET telsizi üzerinden ASELSAN 9661 telsizine Geniş Bant Dalga Şekli Frekans Atlama modu kullanılarak canlı olarak aktardı.

Anlık takip edildi

Tatbikatın sabah bölümünde ise TCG Anadolu Gemisi'nden sahile yapılan çıkarma faaliyetine ZAHA araçlarıyla katılan Amfibi Deniz Piyade Unsurları, meskun mahal muharebesine ait görüntüleri de askerlerin EHKET telsizine bağlı kameraları aracılığıyla ASELSAN 9661 telsizine canlı olarak iletti. Bu canlı görüntü aktarımları, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da bulunduğu seyir yerindeki ekranlardan operasyonun anlık takibi sağlandı.

ASELSAN'ın teknolojik çözümleri sayesinde gerçekleştirilen bu tatbikatlar, savunma sanayisindeki yerli ve milli ürünlerin etkin kullanımını gösterdi.

Yorumlar (0)