Samsunspor Teknik Direktörü Gisdol: “Gerekirse televizyon bile izlemicez”

Yarın Pendikspor ile Samsunspor karşı karşıya gelecek. Samsunspor’un Alman teknik direktörü Markus Gisdol, rakiplere veya dış etkenlere odaklanmaktan ziyade, sahaya odaklanmaları gerektiğini söyleyerek, “Gerekirse televizyon bile izlemeden sahaya odaklanmamız lazım” dedi.

SPOR 03.04.2024, 16:14 04.04.2024, 18:04 Melina Ay
Samsunspor Teknik Direktörü Gisdol: “Gerekirse televizyon bile izlemicez”

Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın Pendikspor’u ağırlayacak. Nuri Asan Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren kırmızı-beyazlılarda Teknik Direktör Markus Gisdol, milli aranın ardından ilk maçına çıkacak takımının son durumu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Süreci iyi değerlendirdik”

Markus Gisdol, milli ara dönemlerinin her zaman yeni bir başlangıç sunduğunu vurgulayarak, "Milli maçlar nedeniyle verilen aralar, genellikle yeni başlangıçlar için bir fırsat olur. Bu ara da bizim için öyle oldu. 3 hafta boyunca maç yapmamamıza rağmen, bu zamanı takım olarak güzel birliktelikle geçirdik. Ancak bu süreçte milli takımlara giden Okan Kocuk ve Marius Mouandilmadji'nin yanı sıra Satka'nın sakatlığı nedeniyle takımda olmaması bir eksiklik oldu. Yine de bu süreçte çok iyi çalıştık ve süreci iyi değerlendirdik" ifadelerine yer verdi.

“İlk 10’da yer alabilirler”

Pendikspor'un hem yaptığı transferlerle hem de oyuncu kadrosuyla dikkat edilmesi gereken bir ekip olduğunu belirten Gisdol, "Pendikspor maçına çok iyi hazırlandık. Çok iyi konsantre olmamız gerekiyor. Çok zor bir maç olacak. Ara transfer döneminde çok sayıda transfer yaparak güçlü bir kadro oluşturdular. Bu nedenle maçın çok zor geçeceğini düşünüyorum. İkinci yarı başladıktan sonra aldıkları sonuçlara bakarsak, ilk 10'da yer alabilirler. Bu yüzden Pendikspor'a karşı çok dikkatli olmalıyız" dedi.

“Her maçı kazanmak için oynuyoruz”

Gisdol, konsantrasyon kaybına tahammül edemediğini belirterek, "Başından beri, oynadığımız her maçı kazanmak istiyorum. Her maçın önemi benim için eşittir. Pendikspor maçını kazanamazsak dünyanın sonu olmasa da, her maçı kazanmak için oynuyoruz. Durumumuz ve ihtiyacımız olan puanlar göz önünde bulundurularak, Pendikspor maçını da kazanmak için sahaya çıkacağız. Tecrübelerime dayanarak, takım olarak kendimize odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Rakiplere veya dış etkenlere odaklanmaktan ziyade, sahaya odaklanmalıyız ve çok çalışmalıyız. Gerekirse televizyon bile izlemeden sahaya odaklanmamız lazım" diye konuştu.

“Yeni hedefimizden sonra da durmayacağız”

Markus Gisdol, ligde son 24 yılda 11 galibiyet alan hiçbir takımın küme düşmediğini hatırlatarak, takımlarının şu anda 10 galibiyete sahip olmalarına rağmen 11. galibiyeti almak için mücadele edeceklerini belirtti. Gisdol, "Bizim de mümkün olan en kısa sürede 11. galibiyeti almamız gerekiyor. Ancak bu hedefe ulaştıktan sonra da durmayacağız. Aynı istek ve arzuyla tüm maçları kazanmak için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Samsunspor'da, kırmızı kart cezası sona eren Marius, Pendikspor maçında takımdaki yerini alabilecekken, ameliyat sonrası sezonu kapatan Lubo Satka ve sarı kart cezası bulunan Emre Kılınç ise forma giyemeyecek.

Yorumlar (0)