Samsunspor maçı öncesi Galatasaray'da 4 eksik var!

Ligde şampiyonluk yarışı veren Galatasaray, yarın Samsunspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Son 4 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Karadeniz ekibi, doludizgin giden Galatasaray'ı durdurmaya çalışacak. Samsunspor maçı öncesi Galatasaray'da 4 eksik var, 2 oyuncu ise kart sınırında. İşte kritik maç öncesi son detaylar...

SPOR 01.02.2024, 16:45 Hakan Öksüz
Samsunspor maçı öncesi Galatasaray'da 4 eksik var!

Trendyol Süper Lig'de son olarak Barış Alper Yılmaz'ın 89'da attığı golle İstanbulspor'u 2-1 yenerek lider Fenerbahçe'yi takibini sürdüren Galatasaray, ligdeki son 4 karşılaşmasından galibiyetle ayrıldı. 60 puandaki Galatasaray, Fenerbahçe'nin ardından averajla ikinci sırada yer alıyor.

Samsunspor-Galatasaray maçının hakemi Tugay Kaan Numanoğlu

Teknik direktör Okan Buruk'un yönetimindeki Galatasaray, ligde 24. hafta maçında yarın Samsunspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Saat 20.00'de başlayacak maçta Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak.

Samsunspor son haftalarda formda

Galatasaray'ın rakibi Samsunspor, ligde bu sezon çıktığı maçlarda 7 galibiyet aldı, 11 kez de yenildi. Topladığı 26 puanla ligin 14. basamağında yer alan Karadeniz temsilcisi, son 4 lig müsabakasında 2 galibiyet, 2 beraberlik alarak çıkış yakaladı. FIFA'nın 2 dönem transfer yasağı verdiği Samsunspor'un bu sezonki hedefi, lige tutunmak.

1-1 biten Fenerbahçe-Samsunspor maçından bir an

Galatasaray ile Samsunspor ligde 61 kez karşılaştı

İki takım, daha önce ligde 61 kez karşılaştı. Bu maçların 40'ını Galatasaray, 7'sini Samsunspor kazandı. 14 müsabakada taraflar eşitliği bozamadı. Galatasaray, rakip filelere 131 gol gönderdi. Samsunspor ise 46 kez Galatasaray kalecilerini avladı. Bu sezonun ilk yarısındaki maçta Galatasaray 4-2 galip gelmişti.

Galatasaray bu sezon deplasmanlarda aslan kesildi

Ligde peş peşe 2. şampiyonluğunu kovalayan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu sezon Trendyol Süper Lig'de oynadığı 11 deplasman maçının 7'sinde galip geldi, sadece bir kez yenildi. Deplasman maçlarında rakiplerine 18 gol atan sarı-kırmızılılar, 5 gol yedi. Cimbom, Hatayspor mağlubiyeti sonrası çıktığı 11 lig maçında da yenilmedi.

Cimbom, bu sezon ligdeki 23 maçta 14 gol yedi

Süper Ligi'de bu sezon 23 müsabakaya çıkan Galatasaray, sadece 14 gol yedi. Ligin en az gol yiyen takımı olan Galatasaray, 11 maçta kalesinde gol görmedi.

Galatasaray'da 4 eksik

Samsunspor karşılaşması öncesinde Galatasaray’da 4 eksik var. Cedric Bakambu, Hakim Ziyech, Sergio Oliveira ve Abdülkerim Bardakcı, Samsunspor maçında mücadele edemeyecek. 

Kerem Aktürkoğlu ve Davinson Sanchez ise sarı kart sınırında yer alıyor. Bu iki oyuncu, sarı kart görmeleri halinde Başakşehir maçında sahaya çıkamayacak.

Yorumlar (0)