Şampiyonlar Ligi kupasını alan Real Madrid kiliseye gitti

Real Madrid, kazandıkları Şampiyonlar Ligi kupasını L'Almudena Katedrali'nde düzenlenen pazar ayinine götürdü. Takım, papazlarla birlikte kupayla hatıra fotoğrafı çektirdi.

SPOR 03.06.2024, 10:26 Melina Ay
Şampiyonlar Ligi kupasını alan Real Madrid kiliseye gitti

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Alman ekibi Borussia Dortmund'u 2-0 yenerek kupayı müzesine götürdü. Eflatun-beyazlılar, İspanya'da zaferlerini coşkuyla taraftarlarıyla kutladı. Madrid ekibi, futbolcular ve teknik heyetle birlikte Almudena Katedrali'ni ziyaret etti. Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Madrid başpiskoposuna kupa için özel olarak hazırlanan bir kopyayı ve tüm takımın imzaladığı bir formayı hediye etti.

Spor iyi bir toplum inşa etmek için bir araçtır”

Şehrin başpiskoposu Jose Cobo, takımı tebrik ederek şunları söyledi:

Kilise olarak bu kupa ve sizin için ne anlama geldiği konusunda içtenlikle sizi tebrik etmek istiyoruz. Şampiyonsunuz ve bu, çaba ve toplumsal sorumlulukla kazanılmış bir ayrıcalıktır. Her birinizin gayreti ve çalışması için tebrikler. Tanrı'ya şükürler olsun ki spor, değerleri ortaya çıkarır, yetenekleri ifade eder ve daha iyi bir toplum inşa etmek için bir araçtır. Spor bize kardeşlik değerini öğretir. Sahada köken veya dil önemli değildir; önemli olan bağlılık ve ortak amaçtır. Hepimizin aynı ailenin üyeleri olduğunu gösteriyorsunuz.”

Yorumlar (0)