PFDK, Süper Kupa kararlarını açıkladı! İşte Fenerbahçe'nin cezası

PFDK, Süper Kupa kararlarını resmen açıkladı. İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'a verilen cezalar...

SPOR 11.04.2024, 17:20 Buse Önder
PFDK, Süper Kupa kararlarını açıkladı! İşte Fenerbahçe'nin cezası

Şanlıurfa'da gerçekleşen ve Türk futbolunun iki devi Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren Süper Kupa maçı, 1. dakikada yaşanan olaylarla büyük bir skandala sahne olmuştu. Fenerbahçe takımı, maçın başlama düdüğünden sonra ilk golünü yemiş ve takım halinde sahadan çekilmişti.

Bu olayın ardından PFDK'nın incelemesi sonucunda Fenerbahçe'nin ve takımı sahadan çeken yönetici Ahmet Ketenci'nin cezaları belli oldu.

Hükmen mağlubiyet cezası

PFDK, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçında sahadan çekilmesi nedeniyle 3-0 hükmen mağlup sayılmasına karar verdi. Sarı-lacivertli ekibe ayrıca 4 milyon TL para cezası verildi.

Galatasaray’a da ceza geldi

Galatasaray'a da cezaların geldiği belirtildi. PFDK, Galatasaray'a taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahürat nedeniyle toplamda 212 bin TL para cezası verdi. Bu cezaların detayları TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

TFF'nin açıklamasına göre, Galatasaray'a 112 bin TL para cezası, taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle verildi. Aynı müsabakada çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle ise 100 bin TL para cezası uygulandı.

Ahmet Ketenci’ye 60 gün men

Ayrıca PFDK, Fenerbahçe'nin hükmen mağlubiyeti karşısında alınan cezaları detaylandırdı. Fenerbahçe'nin maçtan çekilmesi sonucunda hükmen mağlup sayılmasının yanı sıra kulübe 4 milyon TL para cezası kesildi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin yöneticisi Ahmet Ketenci'nin de maçtan takımı çekmesi nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti cezası ve 520 bin TL para cezasıyla cezalandırıldığı açıklandı.

Yorumlar (0)