Sahte rapor sonu oldu: Cezası 15 yıl!

Konya’da fizyoterapist Sait U., hastaneye gitmeden 4 gün iş görmez raporu alıp, tatile gitti. Sahte rapor aldığından şüphelenen iş yeri sahibinin olayı araştırması üzerine ise hem işinden oldu hem de 15 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kaldı.

GÜNDEM 11.04.2024, 17:56 15.04.2024, 09:33 Buse Önder
Sahte rapor sonu oldu: Cezası 15 yıl!

Konya'da bir fizyoterapistin iş göremez raporu alıp tatil yapmasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, savcıdan sert talepler geldi. Fizyoterapist Sait U. adlı kişinin, iş yerine raporu sunmadan önce 4 gün iş göremez raporu aldığı ve sonrasında tatil için Konya'dan ayrıldığı iddiası, rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle soruşturma başlatılmıştı.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma sonucunda, Sait U. hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından toplamda 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, raporu düzenlediği iddia edilen doktor ve hemşirenin de resmi belgede sahtecilik suçundan 8'er yıl hapse mahkum edilmesi istendi.

Güvenlik kameraları incelendi

Konya'daki özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışan Sait U., temmuz ayında işe gelemeyeceğini belirterek 4 günlük iş göremezlik raporu almıştı. Ancak merkezin sahibi Mehmet Evrim, raporun kısa süreliğine olması ve Sait U'nun hastaneye gitmeyi reddetmesi üzerine şüphelenmiş ve durumu araştırmıştı.

Evrim'in araştırmaları sonucunda ortaya çıkan bulgular, olayın daha ciddi boyutlarda olduğunu göstermişti. Güvenlik kameralarının incelenmesiyle, Sait U.'nun o tarihte hastanede olmadığı ve Mersin'de bulunduğu tespit edilmişti. Ayrıca, raporun düzenlendiği hastaneye hiç gitmediği, raporun alınmasına aracılık eden hemşire ve doktorun da suçun işlenmesine yardımcı oldukları iddia edilmişti.

Doktor ve hemşirelere de ceza

Bu gelişmelerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 16 Şubat 2023'te iddianameyi hazırlayarak Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. İddianamede, Sait U.'nun kamu kurumunu zarara uğratmak amacıyla iş göremezlik raporu karşılığı SGK'dan ödeme aldığı ve bu sebeple dolandırıcılık suçunu işlediği belirtildi.

Ayrıca, doktor ve hemşirenin de resmi belgede sahtecilik suçundan yargılanmaları talep edildi.

Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, mütalaasını vererek Sait U.'ya 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca, doktor ve hemşireye de 8'er yıl hapis cezası istendi. Mahkeme, tarafların son savunmalarını yapabilmeleri için duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)