Mourinho'nun Roma defteri kapandı, yeni hoca açıklandı

Roma ile Konferans Ligi kazanma başarısı gösteren teknik direktör Jose Mourinho, kulüple karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Jose Mourinho'nun Roma defteri kapanırken takımın yeni teknik direktörü de belli oldu.

SPOR 16.01.2024, 16:56 17.01.2024, 16:40 Hakan Öksüz
Mourinho'nun Roma defteri kapandı, yeni hoca açıklandı

İtalyan ekibi Roma, Temmuz 2021'de göreve gelen Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile yollarını ayırdı. Serie A ekibi, 60 yaşındaki teknik adam ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını duyurdu.

Bu sezon Roma ile dikiş tutturamadı

Seria A'da bu sezon başarısız bir grafik çizen Roma, oynadığı 20 maçın sadece 8'ini kazanabildi. 29 puanla 9'uncu sırada yer alan Roma'da Jose Mourinho'nun koltuğu bir süredir sallantıdaydı. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Feyenoord ile eşleşen Roma'nın sezonun kalanını başka bir teknik adamla geçireceği konuşuluyordu.

2022'de Konferans Ligi şampiyonu olmuştu

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Roma'nın başında çıktığı 138 maçta 1.70 puan ortalaması tutturdu. İtalyan takımı ile 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonu olan deneyimli teknik adamın, kariyerini hangi takımda sürdüreceği merak ediliyor.

Sezon sonuna kadar kulübe Daniele De Rossi'ye emanet

Roma, teknik direktörlük koltuğuna sezon sonuna kadar Daniele De Rossi'nin getirildiğini duyurdu. Roma'nın eski futbolcularından De Rossi, "Bu göreve getirilmek büyük bir onu. Tarif edemeyeceğim hisler yaşıyorum." dedi.

İtalya Milli Takımı'nın EURO 2020 zaferinde teknik kadroda yer alan isimlerden biri olan Daniele De Rossi, SPAL takımının teknik direktörlüğünü yaptı. 2006'da İtalya ile Dünya Kupası kazanan De Rossi, Boca Juniors'ta da top koşturmuştu.

Yorumlar (0)