Mersin'de 9 kişinin öldüğü kazada hız sınırı detayı! Ayrıntılar şoke etti

Mersin'in Aydıncık ilçesinde Sarıyar-2 Tüneli çıkışında meydana gelen ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği trajik kaza ile ilgili detaylar paylaşıldı. Otobüs şoförünün belirlenen hız sınırlarını aşarak kaza yaptığı detayı ise dikkat çekti.

GÜNDEM 16.01.2024, 17:10 17.01.2024, 16:41 Buse Önder
Mersin'de 9 kişinin öldüğü kazada hız sınırı detayı! Ayrıntılar şoke etti

Bakanlık açıklamasında, 47 NA 767 plakalı Dilmenler Mardin Seyahat Firmasına ait yolcu otobüsünün Sarıyar-2 Tüneli'nin çıkışında virajı alamayarak yan yatması sonucu gerçekleşen kazada hayatını kaybeden 9 kişinin yakınlarına başsağlığı dilenerek, kaza sonrasında Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne bildirilen verilerin incelendiği ifade edildi.

Bu güne kadar ölümlü bir kaza yaşanmamıştı

Açıklamada, otobüsün 48 koltuk kapasitesine sahip olduğu ancak kazada 38 yolcunun bulunduğu, yönetmelik gereği gereken şoför ve görevlinin de tespit edildiği belirtildi. Sarıyar-2 Tüneli'nin 2017 Mart ayında taşıt trafiğine açıldığı ve bu tarihten bu yana her yıl ortalama 12 milyon aracın geçiş yaptığı, bu süre zarfında ise herhangi bir ölümlü kazanın yaşanmadığı ifade edildi.

Ancak, kazanın meydana geldiği tünel çıkışında otobüsün belirlenen hız sınırlarına uymadığı ve tünel içi giriş ve çıkışlarından sonra kademeli olarak 50, 40 ve 30 kilometre hıza inmesi gerekirken 3 kat fazla olan 98,7 kilometre hızla seyrettiği tespit edildi. Sürücünün trafik işaret ve işaretçilerine uymadığı, bu nedenle kaza meydana geldiği bildirildi.

‘Sürücü trafik işaretlerine uymamıştır’

Açıklamada, "Maalesef sürücünün bu yöndeki trafik işaret ve işaretçilerine uymadığı tespit edilmiştir. Bir anlık dikkatsizliğin büyük kayıplara sebep olduğunu gördüğümüz bu kaza gibi acı verici olayların bir daha yaşanmaması için trafik kurallarına harfiyen uyulmasını, uyarıcı trafik işaret ve işaretçi levhalarına dikkat edilmesini tüm sürücülerimizden önemle rica ederiz" denildi.

Yorumlar (0)