Galatasaray’da şok istifa: Görevinden ayrıldığını açıkladı

Galatasaray Sportif A.Ş'nin Başkanvekili Erden Timur, görevini bıraktığını duyurdu. Timur, "Galatasaray'a olan bağlılığım, son 13-14 aydır karşı karşıya kaldığım kasıtlı iftiralara göğüs germemi sağladı" şeklinde konuştu.

SPOR 04.06.2024, 12:34 05.06.2024, 16:00 Buse Önder
Galatasaray’da şok istifa: Görevinden ayrıldığını açıkladı

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, görevinden ayrıldığını duyurdu. Timur, bu kararını bir ay önce başkanlarına ilettiğini, ancak şampiyonluk yarışı nedeniyle bu durumu açıklamanın imkansız olduğunu belirtti.

Timur, "Şampiyonluk yarışında bu durumu dile getirmek mümkün değildi. Sportif A.Ş'deki görevime devam etmek zorundaydım. Daha sonra da kutlamalarımıza gölge düşürmek istemedim. Susmam gerekti ve öyle yaptım" dedi.

‘Başka bir seçeneğim olsaydı bu kararı almazdım’

Timur, sosyal medyada kendisine yönelik eleştirilere de değindi ve "Bol takipçili hesaplar, bizim reddedildiğimizi ve bu durumun altında başka bir durum olduğunu iddia ediyor. Bu durumu tanımadığım bir kişiden öğrendim" ifadelerini kullandı.

Timur, son 13-14 aydır süren iftiralara dayanma sebebinin Galatasaray olduğunu belirterek “Başka bir seçeneğim olsaydı bu kararı almazdım. Bu durum aylarca devam etti" dedi.

‘İftiraların durması için sustum’

Timur, sponsorlukla ilgili eleştirilere de yanıt verdi. 40 milyonluk sponsorluk anlaşması imzaladığının iddia edildiğini belirten Timur, “İftiraların durması için susmayı tercih ettim, ancak bu durum Florya'ya kadar taşındı. Ben bir yıl boyunca zorluklara göğüs gerdim" şeklinde konuştu.

Timur, Galatasaray'ın en büyük sorununun bir yıl daha şampiyon olup olmaması mı, yoksa Galatasaray'ın her ivme kazandığında bela açan ve insanları kirleten kötü siyaset mi olduğunu sorguladı.

‘Icardi çok özel bir insan’

Timur, Icardi hakkında da konuştu. Icardi’nin özel bir insan olduğunu vurgulayan Timur, onunla duygularını paylaşmadığını ancak onun anladığını vurguladı. Icardi’nin samimi biri olduğunu belirten Timur, “Ben öyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Ancak önemli bir teklif gelirse bilemem. Benim hep arkamda duran çok az sayıdaki insandan biriydi" dedi.

Başkan adayı olacak mı?

Timur, başkan adayı olup olmayacağına dair bir soruya ise "Bunu bilemem. Her Galatasaray taraftarı bunu ister. Reddettiğim bir şey değil" yanıtını verdi.

Yorumlar (0)