Galatasaray, İstanbulspor maçına 4 eksikle çıkacak

Liderlik mücadelesi veren Galatasaray, 22. hafta maçında yarın ligin son sırasındaki İstanbulspor'u ağırlayacak. İstanbulspor maçı öncesi Galatasaray'da 4 eksik bulunuyor.

SPOR 24.01.2024, 15:41 Hakan Öksüz
Galatasaray, İstanbulspor maçına 4 eksikle çıkacak

Trendyol Süper Lig'de pazar günü deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 yenerek lider Fenerbahçe ile puanları eşitleyen Galatasaray, yarın ligin son sırasındaki İstanbulspor'u konuk edecek. RAMS Park'ta saat 20.00'de başlayacak maçta hakem Bahattin Şimşek görev yapacak.

Galatasaray ile İstanbulspor'un ligdeki durumu

Ligin 22. haftasına girerken ikinci sıradaki Galatasaray'ın 54 puanı bulunuyor. Bu sezon ligde çıktığı 21 maçın 17'sini kazanan Cimbom sadece 1 mağlubiyet yaşadı. Son sıradaki 10 puanlı İstanbulspor ise 14 kez mağlup oldu. 3 puan silme cezası bulunan İstanbul ekibi sadece 3 kez kazanabildi.

Galatasaray'ın ezici üstünlüğü göze çarpıyor

İki takım arasında şimdiye kadar 48 maç oynandı. Bu maçların 32'sini Galatasaray, 5'ini İstanbulspor kazandı. Galibiyet sayılarında ezici bir kuran Cimbom, rakibine toplam 105 gol attı. İstanbulspor ise Galatasaray filelerini 41 kez havalandırdı.

Galatasaray evinde 27 maçtır mağlubiyet yüzü görmedi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ligde oynadığı son 9 maçta yenilgi yüzü görmedi. Ligin bu sezon kalesinde en az gol gören takımı olan Galatasaray, 11 maçta hiç gol yemedi. Ligde evinde oynadığı son 27 mücadelede mağlup olmayan Cimbom, etkileyici bir performans sergiliyor.

Galatasaray'da 4 eksik var

Galatasaray'da Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakcı, Cedric Bakambu ve Hakim Ziyech, İstanbulspor maçında oynayamayacak. Davinson Sanchez ise sarı kart sınırında bulunuyor.

Yorumlar (0)