Uğur Mumcu, ölümünün 31'inci yıl dönümünde anıldı

Evinin önünde meydana gelen bombalı suikastta hayatını kaybeden Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 31. yılında anıldı.

GÜNDEM 24.01.2024, 15:55 25.01.2024, 11:18 Buse Önder
Uğur Mumcu, ölümünün 31'inci yıl dönümünde anıldı

Ankara'da 24 Ocak 1993'te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi.

Ankara'da düzenlenen anma törenine, CHP Lideri Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya İlçe Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP'li bazı milletvekilleri, ve CHP Etimesgut İlçe Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu ile birçok vatandaş katıldı.

Törende, Uğur Mumcu'nun adının verildiği sokaktaki evinin önünde toplanan kalabalık, Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfil bıraktı ve mumlar yaktı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tören öncesinde Uğur Mumcu'nun ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Daha sonra Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana geçen katılımcılar, saygı duruşunda bulunarak mum yakıp türküler söyledi.

Özgür Özel açıklamalarda bulundu

Anma töreninin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Uğur Mumcu, 31 yıl önce bu sokakta patlayan bir bomba sonucu cumhuriyet değerlerine, bizi biz yapan değerlere saldırılmıştır. O değerlerin cesur bir savunucusunun bedeni paramparça edilmiştir. Ancak o beden, bu ülke sınırları içinde herkese savrulurken, her yere direncini, mücadele azmini ve aydınlığını taşımıştır" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, Uğur Mumcu'nun cinayetinin hâlâ aydınlatılamamış olmasına vurgu yaparak, "Bu cinayeti işleyenlerin ortaya çıkarılması bekleniyor. Birileri 'bir tuğla çekersek tüm duvar yıkılır, hepimiz altında kalırız' diyor. Bu ifade, derin devleti koruyan bir ifadedir. Gün gelecek tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacak. Bu ülke o zaman rahat edecek" dedi.

Yorumlar (0)