Galatasaray Başkanı Özbek, ödeyecekleri faiz borcunu açıkladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 12 Aralık Salı günü deplasmanda Kopenhag ile yapacakları Şampiyonlar Ligi maçında tarih yazacaklarına inandığını söyledi. Özbek, yapılandırma anlaşması sonrası kulübün ödemesi gereken faiz borcunun ne kadar olduğunu açıkladı.

SPOR 06.12.2023, 16:43 Hakan Öksüz
Galatasaray Başkanı Özbek, ödeyecekleri faiz borcunu açıkladı

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta yapılan kulübün aralık ayı olağan divan kurulu toplantısında kürsüye çıkan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Kopenhag maçından kulübün ödemesi gereken faiz borcuna kadar önemli konulara değindi.

"Kopenhag maçında tarih yazacağız"

Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nun son maçında deplasmanda Kopenhag'ı yenmeleri durumunda son 16 turuna kalacaklarını vurgulayan Özbek, "Ait olduğumuz yerde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta Kopenhag ile çok önemli bir maçımız var. Son ana kadar mücadeleyi bırakmayıp tarih yacağımız inancındayım." dedi.

Yarın imzalar atılacak: Deprem bölgesine 300 kalıcı konut yapılacak!

Deprem bölgesinde 300 kalıcı konut yaptıracaklarını kaydeden Dursun Özbek, "6 Şubat'taki depremlerde Türkiye'nin yüzde 15'inde ciddi hasar oluştu. İnsanlar ailesini, evini barkını, işini kaybetti. Ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Galatasaray, böyle bir durum karşısında hiçbir şey yapmadan duramazdı. Bölgede konteyner kentler inşa ettik ama konteynerlerde yaşamak çok zor. Bu yüzden 300 kalıcı konut yapma kararı aldık. Yardım topladık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yanı sıra TOKİ ile yarın protokole imza atacağız." ifadelerini kullandı.

"Ödeyeceğimiz faiz 900 milyon lira civarında, anlaşmadan çıkmalıyız"

Kulübün borçlarının eritilmesi için yaptıkları apılandırma anlaşmasından söz eden Özbek, "Kemerburgaz'ı bir an önce bitirip Florya'yı buraya taşımalıyız. Florya projesi, kulübümüz için çok önemli. Denizbank ile Ziraat Bankası'yla imzalanan yapılandırma anlaşması sonucunda borçlara erteleme geldi. 2 milyar 200 milyon lira tutarındaki borç yapılandırıldı. Bu anlaşmadan bir an önce çıkabilmeliyiz. Çünkü elimizi kolumuzu bağlıyor, bizi bankaya muhtaç bırakıyor. 900 milyon lira faiz ödemesi yapacağız. Borç belli de faizin nerede duracağını bilmiyoruz. Riva projesinde kulübümüze ait satılabilir villa sayısı 130. Yani buradan 3 milyar lira civarında gelir elde etmemiz mümkün." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)