Galatasaray Başkanı Özbek, Fenerbahçe'nin erteleme talebine yanıt verdi

Süper Kupa maçının ertelenmesi ile ilgili karar mekanizması Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu ifade eden Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray, Türk futboluna faydası olacak her türlü kararın arkasında olur” dedi.

SPOR 19.03.2024, 12:28 Şeyda Gül
Galatasaray Başkanı Özbek, Fenerbahçe'nin erteleme talebine yanıt verdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray ile IFS arasında gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasının imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Ali Koç ile görüşmenin iptaline değinen Özbek, ortak tanıdıkları bir kişinin Türk futbolundaki gergin ortamın ortadan kalkması yönünde bir çağrıda bulunduğunu söyledi. Ali Bey ile bu konuda görüşebileceklerinin iletildiğinin kaydedildiğini Özbek, böyle bir görüşmeyi düzenleyebileceğini aktardığını anlattı. Kendisinin ve Ali Koç’un da bu görüşmeyi kabul ettiğini dile getiren Özbek, daha sonra Ali Koç’un bir açıklamaya istinaden bu görüşmeyi iptal ettiğini vurguladı. Özbek, “Türk sporundaki gerginlik konusunu görüşerek çözebilir miyiz düşüncesindeydim. Keşke görüşebilseydik ve bugünlere gelmeseydik” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olaylar

Adil bir şekilde bunların önüne geçmek için gereken cezalandırılmaların yapılması gerektiğini savunan Özbek, sporun yeşil sahalarda kalmasını istediklerini söyledi. Sahanın dışına taşmasına ve polemiklere sebep olmasına karşı bir tutumları olduğunu dile getiren Özbek, bu konuyla ilgili olması gereken adil yaptırımların da gündeme gelmesinden yana olduğunu belirtti. Bu konuda görevin Türkiye Futbol Federasyonu’na düştüğünü dile getiren Özbek, onların da adil bir şekilde gereğini yapacağından emin olduğunu vurguladı. En önemli konunun olayların bu seviyeye gelmesi olduğunu ifade eden Özbek, Buraya, bu duruma Türk futbolu nasıl geldi diye sorguladı. Üzerinde durulması gereken konunun bu olduğunu vurgulayan Özbek, geçmişten bugüne yapılan söylemlere bir bakılması gerektiğini anlattı. Yetkililerin olaya buradan başlaması gerektiğini belirten Özbek, her iki camiaya da olaylardan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. “Sıhhatli ve adil bir çözüm bulabilmenin tek yolunun olayların başlangıcından itibaren... Sadece Trabzon'un sahasından olan olaylardan bahsetmiyorum. Bugüne nasıl geldik, hangi söylemlerle geldik? Buna dikkat edilmeli” diyen Özbek, Gerilimi neyin artırdığını inceleyerek olayların önlenmesinden yana olduğunu ifade etti.

Ali Koç’un ligden çekilme çağrısı

Ali Koç’un olağanüstü genel kurul çağrısı yaptığını dile getiren Özbek, bunun tamamen Fenerbahçe'nin iç işi olduğunu belirtti. “Bizim geleneğimizde rakiplerin iç işlerine karışmak gibi bir durum yoktur” ifadelerini kullanan Özbek, her ne kadar defalarca geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da Fenerbahçe genel kurulunun kendileri için en doğru kararı alacağına emin olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe’nin Süper Kupa'nın ertelenmesi talebi

7 Nisan'da oynanması gereken Süper Kupa finaliyle ilgili karar mekanizmasının TFF olduğunu dile getiren Özbek, Galatasaray’ın da gelişmeleri izlemekte olduğunu söyledi. Türk futboluna faydası olacak her türlü kararın Galatasaray’ın arkasında olduğunu anlatan Özbek, Süper Kupa finali için TFF’nin bir tarih açıkladığını hatırlattı. Bütün hazırlıkların buna göre yapıldığını dile getiren Özbek, bundan sonraki gelişmelerle ilgili TFF'den kendilerine iletilen farklı bir çağrı olmadığını kaydetti. Kendilerine 7 Nisan'da maçın Urfa'da oynanacağının iletildiğini söyleyen Özbek, “Farklı bir talep gelirse değerlendiririz” ifadelerini kullandı.

Ali Koç'un kulüpler birliği başkalığından istifası

Kulüpler Birliği Vakfı’nın önemli bir kurum olduğunu anlatan Özbek, Ali Koç’un istifasının kişisel bir karar olduğunu ve buna saygı duyduğunu dile getirdi. Kendisinin de daha evvel bu görevi yaptığını anlatan Özbek, “Vakıfta çok değerli isimler var. Oraya da bu değerli arkadaşlarımızdan birini seçeriz” dedi.

TFF'ye istifa çağrısı sorusuna cevap

“Kulüpler Birliği'nde bir toplantı olacaktır önümüzdeki günlerde. Burada TFF'nin ihmali var mı, yok mu? Bazı önlemleri almada geç mi kalındı? Bunların incelemesini yapacağız” ifadelerini kullanan Özbek, bu gerilimi daha üst seviyeye taşıyacak söylemlerden kaçınmak gerektiğini dile getirdi. Bu gerginliği tırmandıracak söylemler için Galatasaray olarak artık olmayacaklarını anlatan Özbek, “TFF ile ilgili Kulüpler Birliği'nde oluşacak kanaat çok önemli” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)