Fenerbahçe’den ikinci gurur! Üst üste şampiyon oldular

Fenerbahçe Alagöz Holding, Fransa'nın Villeneuve d'Ascq LM takımını 106-73'lük skorla mağlup ederek, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan etti.

SPOR 14.04.2024, 23:10 15.04.2024, 17:52 Buse Önder
Fenerbahçe’den ikinci gurur! Üst üste şampiyon oldular

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Final maçında Alagöz Holding ile Villeneuve d'Ascq LM takımları, Mersin'deki Servet Tazegül Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk periyodunda rakibi karşısında etkili olan Fenerbahçe Alagöz Holding, Collier, McBride ve Milic'in performansıyla periyodu 28-27 önde kapattı.

İkinci periyotta da üstün bir performans sergileyen Fenerbahçe Alagöz Holding, Meesseman'ın liderliğinde hücumda ve savunmada etkili oldu ve devreyi 58-45 önde tamamladı. Üçüncü periyotta da rakibi karşısında üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, çeyreği 77-61 önde tamamladı.

Son çeyreğe de skor avantajıyla giren sarı-lacivertliler, bu periyotta da üstün bir performans sergileyerek farkı 25 sayıya çıkardı ve maçı 106-73 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

İkinci kez şampiyon oldular

Bu sonuçla Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyon olurken, taraftarlarını sevince boğdu.

Cumhurbaşkanı’ndan tebrik

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, Türkiye'nin önde gelen liderleri tarafından tebrik edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Üst üste ikinci kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olarak tarihî bir başarıya imza atan ve bizleri gururlandıran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı'nı ve tüm Fenerbahçe camiasını canıgönülden tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Siyasilerden peş peşe mesaj

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Üst üste ikinci kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı'nı kutluyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, "Kadınlar EuroLeague’de üst üste ikinci kez şampiyon olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı ve tüm Fenerbahçe camiasını tebrik ederim" açıklamasında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Kadınlar EuroLeague şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz Holding'i canıgönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da, "Kadınlar EuroLeague’de üst üste ikinci kez şampiyon olarak göğsümüzü kabartan Fenerbahçe Alagöz Holding'i yürekten kutluyorum. Başarılarınız daim olsun kızlar!" şeklinde tebriklerini iletti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Kadınlar Euroleague'de üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol takımını gönülden tebrik ediyorum. Gururumuzsunuz" dedi.

.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde şampiyon olarak bizlere üst üste 2. kez bu gururu yaşatan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı'nı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kadınlarda Avrupa'nın En Büyüğü Fenerbahçe Alagöz Holding! FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonluğu’nu üst üste ikinci kez kazanarak bizleri gururlandıran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı'nı tebrik ediyorum" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, "FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde üst üste ikinci kez şampiyon olan ve ülkemize büyük bir gurur yaşatan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı’nı tebrik ediyorum" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)