Fenerbahçe ile Süper Kupa'da karşılaşacak Galatasaray'da 2 eksik var

Galatasaray ile Fenerbahçe ligde oynanan ve golsüz eşitlikle biten maçtan günler sonra Turkcell Süper Kupa'da karşı karşıya gelecek. Suudi Arabistan'daki Al-Awwal Park'ta yarın oynanacak maç öncesi Galatasaray'da 2 eksik var. İşte maç öncesi bazı istatistikler...

SPOR 28.12.2023, 10:07 Hakan Öksüz
Fenerbahçe ile Süper Kupa'da karşılaşacak Galatasaray'da 2 eksik var

Geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın son sahibi Fenerbahçe, yarın Turkcell Süper Kupa'da karşı karşıya gelecek. Ligde yaptıkları son maç golsüz eşitlikle sona eren iki takım, Suudi Arabistan'da sahaya çıkacak. 

Galatasaray-Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Riyad'da yer alan Al-Awwal Park'ta oynanacak müsabakanın başlama düdüğü saat 20.45'te çalacak. ATV'den canlı olarak ekranlara gelecek maçın orta hakemi Abdulkadir Bitigen olacak. 5 gün sonra ikinci kez karşı karşıya gelecek Galatasaray ve Fenerbahçe, kupa sevinci yaşayarak moral depolamak istiyor.

Oynanan son 10 maçın istatistiği

İki takım arasında oynanan son 10 maçta Galatasaray'ın üstünlük kurduğu görülüyor. Oynanan maçlarda Galatasaray 4 kez, Fenerbahçe ise 2 kez galip geldi. Bu maçlarda rakip fileleri 12 defa havalandıran Galatasaray, sadece 6 gol yedi. 10 maçın 6'sında Galatasaray gol yemedi.

Galatasaray'daki eksikler

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Turkcell Süper Kupa finaline hazırlanan Galatasaray'da 2 eksik var. Defans oyuncusu Davinson Sanchez ile göğüs kasında yırtık tespit edilen Sergio Oliveira, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek.

Okan Buruk'un Fenerbahçe derbisi performansı

Okan Buruk, Galatasaray'ın başında Fenerbahçe karşısındaki 4. maçına çıkacak. Geride kalan 3 maçın ikisinde sarı-kırmızılılar, sahadan 3-0'lık galibiyetlerle ayrıldı. Bu maçlarda Galatasaray, kalesini gole kapattı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon ligde çıktığı 17 maçta sadece 9 gol yedi. 

Galatasaray'ın gol silahları

Arjantinli Mauro Icardi, Turkcell Süper Kupa mücadelesinde de Galatasaray'ın en büyük gol umudu olacak. Süper Lig'de 12 gol atan Icardi, Şampiyonlar Ligi'nde de 5 maçta fileleri havalandırdı. Kerem Aktürkoğlu 8, Wilfried Zaha 6, Hakim Ziyech ile Dries Mertens ise dörder gol attı.

Yorumlar (0)