Fenerbahçe geri döndü: Yenilmezlik serisi 21 maça çıktı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Fatih Karagümrük ile karşılaştığı maçta 1-0 geriye düştüğü durumdan 2-1 galip ayrılarak zirve yarışındaki yerini korudu. Sarı-lacivertliler bu sonuçla Süper Lig'deki yenilmezlik serisini de 21 maça çıkarttı.

SPOR 14.04.2024, 21:33 14.04.2024, 21:36 Buse Önder
Fenerbahçe geri döndü: Yenilmezlik serisi 21 maça çıktı

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Maçın ilk yarısında kıran kırana geçen mücadelede, Fatih Karagümrük takımı, Can Keleş'in 45+1. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Ancak, ikinci yarıda oyunun kontrolünü eline alan sarı-lacivertli ekip, 49. dakikada Edin Dzeko'nun golüyle skora denge getirdi.

Dzeko'nun golünün ardından oyuna dahil olan Michy Batshuayi ise 57. dakikada penaltıdan bulduğu golle takımına galibiyeti getirdi.

Liderliğe yükseldi

Fatih Karagümrük'te ise Ryan Mendes 77. dakikada, Eysseric ise 90+7. dakikada kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puanını 85'e çıkararak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Fatih Karagümrük ise 30 puanla 18. sırada yer aldı ve küme düşme hattındaki yerini korudu.

Üst üste 10 dış saha galibiyeti

Fenerbahçe'nin bu galibiyetiyle birlikte Süper Lig'deki yenilmezlik serisi 21 maça çıkarken, deplasmanlarda oynadığı son 10 maçta puan kaybetmeyen takım, lig tarihinde bir sezonda üst üste 10 dış saha galibiyeti alan ilk ekip olma unvanını da elde etti.

Dzeko’dan gol yağmuru

Sarı-lacivertli ekipte forma giyen Edin Dzeko ise bu sezon Süper Lig'de attığı 20 golle tarihe geçerek, Fenerbahçe tarihinde bir sezonda en fazla gol atan beşinci yabancı oyuncu oldu. Dzeko'nun bu başarısı, özellikle taraftarlar arasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Diğer taraftan, Fatih Karagümrük ise Süper Lig'deki galibiyet hasretini 7 maça çıkartarak, ligdeki performansını geliştirmek adına mücadelesini sürdürecek.

Yabancı VAR hakemi

Maçta VAR odasında ise Portekiz Futbol Federasyonu'ndan hakem Andre Narciso görev yaptı.

Yorumlar (0)