Eda Erdem’den göğüs kabartan haber: ABD’de aday gösterildi

Fenerbahçe Opet'in kaptanlığını yapan ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda da yer alan Eda Erdem Dündar, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası Cesur Kadınlar ödülü için aday gösterildi.

SPOR 26.03.2024, 13:39 27.03.2024, 16:17 Buse Önder
Eda Erdem’den göğüs kabartan haber: ABD’de aday gösterildi

ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt ve başarılı voleybolcu Eda Erdem Dündar gibi isimler bir araya geldi.

Eda Erdem Dündar, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası Cesur Kadınlar ödülüne aday gösterilmişti ve bu ödül için bir plaketle ödüllendirildi.

‘Sadece sporcu değil, genç kadınlara da rol model’

ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Eda Erdem Dündar'ın kadınların güçlendirilmesi konusundaki önemli katkılarına vurgu yaparak, ödülünü hak ettiğini belirtti. Flake, Dündar'ın sadece voleybol kariyeri değil, aynı zamanda genç kadınlara rol model olmasıyla da önemli bir figür olduğunu ifade etti. Dündar'ın ödül adaylığının, takım çalışması ve genç kadınlara ilham verme gibi özellikleriyle doğal bir seçim olduğunu dile getirdi.

Eda Erdem ödülü onur verici buldu

Eda Erdem Dündar, resepsiyonda kendisine aday gösterilmesinden dolayı gurur duyduğunu belirtirken, ödül adaylığının kendisi için büyük bir onur olduğunu vurguladı. Dündar, başarılarını ve kadınların güçlenmesi konusundaki çabalarını takdir eden bir ödüle aday gösterilmenin kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade etti. Ayrıca, takım arkadaşlarının da bu başarıda büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, hayatında unutamayacağı bir akşam yaşadığını dile getirdi.

‘Hayal dahi edemiyordum’

Eda Erdem Dündar, bugüne kadar yaşadıklarını hayal dahi edemediğini belirtirken, yaşadığı bu başarıların kendisi için bir rüya gibi olduğunu ifade etti. Heykelinin dikilmesinin yıllardır konuşulan bir konu olduğunu ve bu gerçekleşmenin inanılmaz bir duygu olduğunu söyledi. Dündar, hayatının bu aşamasına gelene kadar yaşadığı süreçte hayal etmekten vazgeçmediğini ve şu anda hayal edemediği bir kariyer ve hayatı yaşadığını dile getirdi.

Yorumlar (0)