Beşiktaş’a teknik direktör dayanmıyor: 35 haftada 5 isim

Bu sezon sergilediği performansla taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan Beşiktaş, teknik direktörlük konusunda istikrar sağlayamadı.

SPOR 15.04.2024, 17:17 Buse Önder
Beşiktaş’a teknik direktör dayanmıyor: 35 haftada 5 isim

Beşiktaş Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonuna Şenol Güneş'in yönetiminde büyük bir umutla başlamıştı. UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde sergilediği etkileyici performansla grup aşamasına yükselmeyi başarmıştı. Ancak, Süper Lig'de beklentilerin altında kalarak, şampiyonluk yarışında geride kaldı.

Yaz transfer döneminde yapılan hamleler ve takıma katılan yeni oyuncular, taraftarlar ve futbol otoriteleri tarafından eleştirildi. Bu eleştirilerin gölgesinde 6 Ekim 2023'te teknik direktör Şenol Güneş, Lugano'ya karşı alınan mağlubiyetin ardından istifa etti. Taraftarların ve yönetimin tepkisiyle karşılaşan Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki yönetim kurulu ise aynı gün olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı.

6 maçta 2 galibiyet

Güneş'in ayrılığının ardından takımın başına geçen Şenol Güneş'in yardımcısı Burak Yılmaz, siyah-beyazlıların UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki maçlarını yönetti. Ancak, Yılmaz döneminde beklenen başarıyı elde edemeyen Beşiktaş, Norveç ekibi Bodo/Glimt'e yenilerek, Yılmaz'ın istifasına şahit oldu. Burak Yılmaz döneminde takım, çıktığı 6 maçın sadece 2'sini kazanabildi.

Rıza Çalımbay beklentiyi karşılayamadı

Sonraki dönemde teknik direktörlük koltuğuna oturan Rıza Çalımbay, takımı deneyimli bir isimle buluşturmayı umut eden taraftarları heyecanlandırdı. Ancak, Çalımbay dönemi de beklenen performansı sağlayamadı.

Sakat oyuncuların fazlalığı ve takımın uyum sorunları, Beşiktaş'ın istikrarsız bir sezon geçirmesine neden oldu. Çalımbay döneminde takım, çıktığı 7 maçın 3'ünü kazanırken, 3'ünü kaybetti.

Yabancı teknik direktör hüsranı

Hasan Arat başkanlığındaki yönetim, ligde yaşanan kötü sonuçların ardından Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdı. Ancak, Fernando Santos'un teknik direktörlüğe getirilmesi de beklenen etkiyi yaratamadı. Beşiktaş, Santos yönetiminde istenilen futbolu sahaya yansıtamadı ve ligde istikrarsız bir performans sergiledi.

Yeni teknik direktör umudu

Son olarak, Beşiktaş'ın kalan maçlarını yönetmek üzere Serdar Topraktepe'nin teknik direktörlüğe getirilmesiyle birlikte, siyah-beyazlılar umutlarını bu genç teknik adama bağladı. Şenol Güneş'in ilk döneminden sonra yaşanan teknik direktör değişiklikleriyle Beşiktaş, istikrarı sağlayamadı ve sürekli bir arayış içine girdi.

Yorumlar (0)