Beşiktaş'ta 'sarı' tehlike! Tam 6 futbolcu sınırda

Süper Lig'in 25. haftasında, Beşiktaş yarın deplasmanda Kayserispor ile 46. kez karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Ancak siyah-beyazlı ekip karşılaşma öncesinde 6 futbolcu ile sarı kart sınırında bulunuyor.

SPOR 11.02.2024, 12:16 12.02.2024, 18:02 Buse Önder
Beşiktaş'ta 'sarı' tehlike! Tam 6 futbolcu sınırda

Süper Lig tarihinde Kayserispor ile Beşiktaş, 45 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda Beşiktaş 27 kez galibiyet elde ederken, Kayserispor 10 kez sahadan galip ayrıldı. 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 74 gol atarken, Kayserispor ise 43 gol kaydetti.

Beşiktaş karşısında en uzun mağlubiyet serisi

Beşiktaş ile Kayserispor arasındaki son 7 Süper Lig müsabakasından galip ayrılan Beşiktaş, iki takım arasındaki son galibiyetini 2019-2020 sezonunun 30. haftasında 3-1'lik skorla elde etmişti. İki ekip arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan mücadele Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Beşiktaş, bu süreçte 17 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü. Kayserispor ise son 3 sahasındaki mücadeleden mağlup ayrıldı ve bu maçı kaybetmesi halinde Beşiktaş karşısında sahasındaki en uzun mağlubiyet serisini yaşayacak.

Santos siftah peşinde

Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Fernando Santos, ilk deplasman galibiyetini almak amacıyla Kayserispor karşısında takımını sahaya çıkaracak. Santos, göreve geldikten sonra Pendikspor'a 4-0 ve Sivasspor'a 1-0 mağlup olarak çıktığı iki deplasman maçında galibiyet elde edemedi.

6 oyuncu ceza sınırında

Beşiktaş'ta, Kayserispor maçı öncesi Necip Uysal, Jonas Svensson, Daniel Amartey, Gedson Fernandes, Bahtiyar Zaynutdinov ve Demir Ege Tıknaz, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, Kayserispor karşısında sarı kart görmeleri halinde, bir sonraki hafta oynanacak Konyaspor müsabakasında forma giyemeyecekler.

Kayserispor 10 maç kaybetti

Kayserispor, son 10 maçında galibiyet elde edemedi. Bu süreçte Süper Lig'de Fenerbahçe, Konyaspor, Sivasspor, Fatih Karagümrük, Galatasaray, İstanbulspor ve Samsunspor'a mağlup olan sarı-kırmızılılar, Antalyaspor ve Gaziantep FK ile berabere kaldı.

Kadir Sağlam yönetecek

Kayserispor - Beşiktaş maçını hakem Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam'ın yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ve Serkan Çimen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ömer Faruk Turtay olacak.

Yorumlar (0)