Murat Kurum: '7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız'

Murat Kurum, Eğitim Bir-Sen 12. Bölge 7. Dönem 1. Teşkilat Eğitim Programı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’un memurlar için yaşanabilir bir şehir hale geleceğini belirten Kurum, 7/24 çalışması planlanan kreşler açacaklarının müjdesini verdi.

SİYASET 11.02.2024, 13:52 12.02.2024, 18:03 Buse Önder
Murat Kurum: '7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eğitim Bir-Sen 12. Bölge 7. Dönem 1. Teşkilat Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın aday tanıtım etkinliği sırasında gerçekleşen silahlı saldırıyı kınayarak başladı. Kurum, “Biz ne suretle olursa olsun, seçim çalışmalarımıza kasteden bu saldırı karşısında; birliğimizi beraberliğimizi, kararlılığımızı koruyacağız. Ve hiç kimsenin süreci baltalama çalışmalarına, gölgelemesine müsaade etmeyeceğiz’’ dedi.

Ayrıca, hayatını kaybeden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı'ya rahmet dileğinde bulundu.

‘Yerli, milli ve onurlu bir duruşu birlikte gösterdik’

Murat Kurum, her zaman memurların hak arama mücadelesine destek verdiklerini vurgulayarak "İlerlediğimiz tüm zorlu yollar boyunca, 'yerli, milli ve onurlu bir duruşu' birlikte sergiledik. Öğretmenlerimizin 15 Temmuz'da en önde alanlara koşmasını unutmamız mümkün değil. Bakanlık dönemimde olduğu gibi, belediyede de sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Çalışanlarımızın ve memurlarımızın hakları konusundaki iyileştirmeleri birlikte düşünmekle kalmayacak, aynı zamanda birlikte uygulayacağız. Göreve geldiğimizde İstanbul'da düzenlediğiniz özel eğitim programlarına tam destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

‘Göreve geldiğimizde okulların hijyen, güvenlik ve temizlik sorunu kalmayacak’

Okullarda yaşanan hijyen, güvenlik ve temizlik sorunlarına dikkat çeken Kurum, "Size söz veriyorum ki, göreve geldiğimizde artık böyle bir sorun yaşamayacaksınız. Okullarımızın temizlik, güvenlik ve bakımında yanınızda olacağız. Bu yükü omuzlarınızdan alacağız, böylece çocuklarımıza daha nitelikli faaliyetler sunabileceksiniz. Tıpkı şehri imar ederken nesli ihya etmezseniz, ihmal ettiğiniz nesil şehri tahrip eder sözü gibi, hem şehrimizi hem de neslimizi ihya edeceğiz" dedi.

'7/24 esasına dayalı kreşler açacağız'

İstanbul'u memurlar için yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çaba harcayacaklarını belirten Kurum, "İstanbul'da yaşayan memurlarımız için toplu ulaşımda iyileştirmeler yapacağız. Çalışan memurlarımızın evlatları için her mahallede 7/24 hizmet veren kreşler açacağız” ifadelerini kullandı.

Memurlar ve işçilerin kuracağı kooperatiflere KİPTAŞ eliyle teknik destek sağlayacaklarını da müjdeleyen Kurum, “İBB'den haksız yere çıkarılan tüm kardeşlerimizi tekrar işe alacağız. Yönetimimiz altında hiç kimse haksızlığa uğramayacak" dedi.

Yorumlar (0)