Naci Görür'den deprem uyarısı: ‘Bu kuşak çok sıkıştı’

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde saat 07.36'da 4.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerine dikkat çekerek uyardı.

YAŞAM 11.02.2024, 14:17 12.02.2024, 09:34 Buse Önder
Naci Görür'den deprem uyarısı: ‘Bu kuşak çok sıkıştı’

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bugün saat 07.36'da Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan verilere göre, depremin merkez üssü Yüksekova ilçesi olarak belirlendi.

Zeminin 5.74 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Hakkari ve çevresinde hissedildi. İlk incelemelere göre, deprem sonucunda herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı bildirildi.

Naci Görür’den açıklama geldi

Depremin hemen ardından, ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlere dikkat çekerek bir uyarıda bulundu. Görür, "Bu sabah Hakkari, Oğul’da 4,5 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde. Bu kuşak, 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından bölgede sıkışma yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, bölge sakinlerini ve ilgilileri tedbirli olmaya çağırdı.

Yorumlar (0)