Arda Turan, Başakşehir'den ayrılıyor mu?

Başakşehir’de sergilediği performansla beklentileri karşılayamayan Arda Turan ile Ocak ayında yolların ayrılacağı ifade edildi.

SPOR 14.11.2019, 10:57 12.01.2020, 18:11
Arda Turan, Başakşehir'den ayrılıyor mu?

Başakşehir’de yüksek maliyetine karşın sergilediği performansla bir türlü istenileni karşılayamayan Arda Turan ile Ocak ayında  yolların ayrılacağı iddiaları gündemde yer aldı.

Barcelona’dan kiralık olarak transferi gerçekleşen ve sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan tecrübeli oyuncuyla yeni sözleşme yapılmama kararı verildi. Arda Turan’ın teklif gelmesi halinde devre arası transfer döneminde de Başakşehir’den ayrılmasına izin verileceği bilgisi aktarıldı.

Bu sezon da ilk 11’de kadroda kendisine yer bulamayan, 7 karşılaşmada sonradan oyuna dahil olan yıldız futbolcu, skora en ufak bir katkıda bulunamadı. Maliyeti düşüren Başakşehir’de en yüksek ücreti alan futbolcu Arda Turan.

Arda Turan'ı neler bekliyor?

Yıllık 4 milyon euro maaş alan Arda için sezon başında Medipol Başakşehir’den bir açıklama yapılmıştı. İstanbul takımının resmî internet sitesinde “Futbolcumuz Arda Turan, büyük bir fedakarlık örneği göstererek kendi isteğiyle yıllık ücretinde yüzde 50 indirime gitmiştir. Yönetim Kurulu Başkanımız Göksel Gümüşdağ, büyük bir fedakarlık örneği gösteren tecrübeli futbolcumuza teşekkür etti." ifadelerine yer verilmişti.

Yapılan açıklamadan sonra Arda Turan’a aracıların indirime gitmesi konusunda Arda ile konuştukları söyleniyordu. Son olarak ise Barcelona’nın oyuncu ile sözleşme yenilememe kararı sonrası Medipol Başakşehir’in de bedelsiz dahi olsa oyuncuyu kadroya katmayı düşünmüyor.

Arda'nın 30 Haziran 2020 tarihinde hem Medipol Başakşehir’le hem de Barcelona ile olan sözleşmesi bitecek.
 

Yorumlar (0)