Alman hakimden Türk futbolcuya hakaret dolu sözler!

Almanya'nın Köln şehrinde otomobil ile aşırı hız yaptığı nedeniyle davalık olan U21 Alman Milli Takımı oyuncusu Salih Özcan'a, hakim tarafından aşağılayıcı sözler sarf edildi.

SPOR 02.10.2019, 17:05
Alman hakimden Türk futbolcuya hakaret dolu sözler!

Bundesliga takımlarından Holstein Kiel kulübünde oynamakta olan Türk asıllı Salih Özcan, geçtiğimiz yıl 40 km fazla hız yaptığı sebeiyle radar cezası aldı ve konu yargıda yer buldu.

30 Eylül Pazartesi günü gerçekleşen duruşmaya Özcan'ın avukatı Devrim Girgin katıldı. Davanın hakimi Gerd Willi Krämer, duruşmada yer almayan Salih Özcan'a 'korkak' anlamına gelen 'pisnelke' kelimesini art arda iki kere kullandı. Yaşanan olay mahkeme sırasında salonunda yer alan Köln Express gazetesinin muhabiri Hendrick Pusch tarafından açıklandı.

Salih Özcan'ın avukatı Devrim Girgin, olayla ilgili Demirören Haber Ajansı'na şu şekilde bir açıklamada bulundu:

"Mahkeme salonunda bir sonraki davayı takip etmek için gelmiş olan Köln Express gazetesinin muhabiri Hendrick Pusch beni aradı. Dünden beri hakimin tavrından dolayı rahatsız olduğunu söyledi. 'Önceki günkü duruşmada hakimin Salih Özcan'a yaptığı hakareti gazetemde haber yapacağım, şahit olur musun?' diye sordu. Ben de 'Tabii ki olurum' dedim."

Avukat Girgin, "Hakim, verilen önceki cezayı onayınca ben de 'Bir üst mahkemeye götüreceğim' dedim. Davanın sonunda hakim Hendrick Gerd Willi Krämer, müvekkilim Salih Özcan'a duruşmaya gelmediğinden dolayı 'korkak' anlamına da, başka aşağılayıcı anlamlara da gelen 'pisnelke' kelimesini iki kez kullandı. Gazetede yazılanlar doğru" dedi.

Devrim Girgin müvekkili Salih Özcan'ın kendisine hakarette bulunan hakimden şikayetçi olmayı düşünmediğini açıkladı.

'Yılın en başarılı futbolcusu'

Köln Express'te yer alan haberde, Salih Özcan'ın milli takımda 'yılın en başarılı ve örnek futbolcusu' seçildiği belirtildi. Ayrıca yapılan haberde, hakimin söylediği sözlerin bir suç olduğu ve bu suçun en az 1 yıl hapis cezası alması gerektirdiği yazıldı.
 

Yorumlar (0)