Aktürkoğlu'ndan EURO 2024 yorumu: En zor maçımız...

EURO 2024 öncesinde açıklamalarda bulunan A Milli Takım'ın yıldız futbolcularından Kerem Aktürkoğlu, "Öncelikle grupları geçebilmek bizim ana hedefimiz. En zor maçımız, Gürcistan karşılaşması olacak" dedi.

SPOR 08.06.2024, 15:13 10.06.2024, 09:39 Şeyda Gül
Aktürkoğlu'ndan EURO 2024 yorumu: En zor maçımız...

A Milli Takım'ın yıldız futbolcularından Kerem Aktürkoğlu, EURO 2024 öncesinde önemli değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray'ın yıldızı, ay-yıldızlı ekibin Polonya ile 10 Haziran Pazartesi günü oynayacağı hazırlık maçı öncesinde Poznan'da gerçekleştirdiği kampta konuşan Aktürkoğlu, çok büyük takımlarla oynayacaklarını ifade etti. Hazırlıklarının yoğun geçtiğini, mental ve fiziksel olarak şampiyonaya hazır duruma gelmeye yaklaştıklarını anlatan Aktürkoğlu, orada çok büyük takımlarla oynayacaklarını vurguladı. Fiziksel olarak hazır olmaları gerektiğne dikkati çeken Kerem, "O yüzden yoğun bir kamp dönemi geçiyor. Hepimiz hazırız, mutluyuz, çok güzel bir kamp dönemi geçiyor. Arkadaşlık ortamı, ilişkilerimiz yerinde, umarım hepimiz için güzel ve başarılı bir turnuva olur" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Şampiyonası'nda savunmayı iyi yapabilmek bizim için önemli olacak

Macaristan ve Avusturya mağlubiyetlerinin moral bozduğunu ancak bunlardan dersler çıkardıklarını aktaran Kerem, İtalya beraberliğini de değerlendirdi. "Ozan'ın sakatlığı hepimizi çok üzdü. Ondan önce Çağlar ve Enes sakatlık geçirdi. Çok üzücü şeyler" diyen Aktürkoğlu, futbolun içinde böyle şeyler olduğunu ve bunlara alışık insanlar olduklarını belirtti. Ama böyle bir turnuvadan önce sakatlanınca hem onlar için hem kendileri için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu anlatan Aktürkoğlu, moral, motivasyon olarak daha çok düşüşe geçebildiklerini aktardı. Onlara tekrar çok geçmiş olsun dileklerini ileten Aktürkoğlu, İtalya karşılaşmasının hazırlık maçı gibi olmadığını aktardı. İki takımın da çok iyi savunma yaptığını belirten Aktürkoğlu, kendisinin süre alamadığını söyledi. Arkadaşlarını iyi organizasyonlara sahip bir takıma karşı iyi savunma yaptığı için tebrik eden Aktürkoğlu, "Avrupa Şampiyonası'nda savunmayı iyi yapabilmek bizim için önemli olacak. Hücum anlamında çok üretken olmayabiliriz ama biz de hücum fırsatları vermedik. Takım olarak iyi bir maç geçirdik, hocamız da bunu söyledi. Sırada Polonya maçımız var, çok güçlü bir takım, kaliteli oyuncuları var. İtalya maçı gibi çok çetin geçecektir. Bizim için bir hazırlık maçı değil çünkü son provamız. Zor geçecek ama sonunda güzel bir maç olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Bizim en zor maçımız Gürcistan

"Grupta favori tabii ki herkes için Portekiz ama bence bizim en zor maçımız, Gürcistan karşılaşması olacak." ifadelerini kullanan Aktürkoğlu, Gürcistan'ın hem turnuvadaki ilk maç hem de Gürcistan'ın daha önce Avrupa Şampiyonası deneyimi olmadığını aktardı. Tecrübesiz takımların kaybedecek hiçbir şeyleri olmadığını ifade eden Kerem, buraya gelerek çok büyük başarı elde ettiklerini ve kaybedeceği hiçbir şeyi olmadan oynayan bir takımın daha büyük başarılar elde edebileceğini anlattı. "Bizim en zor maçımız Gürcistan. O maça çok iyi konsantrasyonla çıkmamız gerek. Ondan sonra diğer rakipleri düşünmemiz gerek" diyen Aktürkoğlu, maç maç ilerlemek istediklerine vurgu yaptı. Aktürkoğlu, "En zor maçımız Gürcistan karşılaşması, ondan sonra Portekiz, Çekya maçını düşünmeliyiz. Böyle daha büyük başarılara ulaşabiliriz" şeklinde konuştu.

Gerçekten kaliteli ve çok iyi oyunculara sahip bir ülkeyiz

Milli takımın son 3 maçında yalnızca 1 gol atabildiğini kaydeden Kerem, "Gol yollarında sorun yaşadığımızı düşünüyor musun?" sorusuna yanıt verdi. Hazırlık maçlarının test maçları olduğunu belirten Kerem, son maçlara baktıklarında sorun olarak görülebileceğini ama öyle bişey olmadığını vurguladı. "Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 20 golün 17'sini farklı oyuncu attı diye hatırlıyorum, bu da her oyuncunun takıma katkı sağladığını gösteriyor. Son 2-3 maç üzerinden bakarsak evet öyle gözüküyor ama genele baktığımızda öyle olduğunu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulunan Kerem, günümüz futbolunda her futbolcudan skor olarak katkı almanın çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye'nin öyle kaliteli futbolculara sahip olduğunu anlatan Kerem, "Avrupa Şampiyonası'nda daha farklı olacağına inanıyorum. Çünkü gerçekten kaliteli ve çok iyi oyunculara sahip bir ülkeyiz. Bu konuda aynı düşüncede değilim" dedi

Yorumlar (0)