Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon belli oldu

Afrika Kıtası’nın en önemli futbol organizasyonu olan Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya'yı 2-1 mağlup eden Fildişi Sahili şampiyon oldu.

SPOR 12.02.2024, 01:38 12.02.2024, 18:01 Şeyda Gül
Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon belli oldu

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından bu yıl Afrika Uluslar Kupası'nın 34'üncüsü gerçekleştirildi. Turnuvanın finalinde, Nijerya ile ev sahibi Fildişi Sahili Abidjan kentindeki Alassane Ouattara Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası şampiyonu Fildişi Sahili oldu

Maçın ilk yarısını Nijerya, 38. dakikada William Troost-Ekong'un attığı golle 1-0 önde tamamladı. Franck Kessie'nin 62. dakikadaki golüyle beraberliği yakalayan Fildişi Sahili ise karşılaşmanın 81. dakikasında Sebastien Haller ile bir gol daha buldu. Fildişi Sahili, mücadeleyi 2-1 kazanarak 1992 ve 2015 yıllarının ardından üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa uzandı.

Süper Lig’de forma giyen 7 oyuncu finalde yer aldı

Afrika Uluslar Kupası finalinde, Süper Lig’den 7 oyuncu sahne alırken, Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen Nijeryalı Bright Osayi-Samuel, Kasımpaşalı Kenneth Omeruo, Trabzonsporlu Paul Onuachu ve Sivassporlu Ahmed Musa karşılaşmaya yedek soyundu.

Fildişi Sahili’nde ise Galatasaray’ın yeni transferi Serge Aurier ile Gaziantep FK forması giyen Max Gradel karşılaşmaya 11’de başlarken, Trabzonsporlu Nicolas Pepe ise mücadelede yedek soyundu.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Fildişi Sahili’nde Max Gradel, Serge Aurier ve Nicolas Pepe şampiyonluk sevinci yaşayan Süper Lig oyuncuları oldu.

Yorumlar (0)