Kabine bugün toplanıyor: İşte masada olması beklenen konular

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanması beklenen Kabine Toplantısı’nda ele alınması beklenen konular belli oldu.

GÜNDEM 12.02.2024, 02:02 12.02.2024, 02:02 Şeyda Gül
Kabine bugün toplanıyor: İşte masada olması beklenen konular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak olan Kabine Toplantısı’nda 2024'ün ilk öğretmen ataması için takvimin nasıl işleyeceğinin görüşülmesi bekleniyor. Öğretmenlere kadro tahsisine ve atama takvimine ilişkin ayrıntıların belirleneceği düşünülen toplantının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın branş bazlı çalışmaları gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Sınır ötesi operasyonlar da görüşülecek

İç ve dış siyasette öne çıkan başlıklar da değerlendirilmesi planlanan görüşmede, terörle mücadelede kapsamında yurt içinde ve sınır ötesinde süren operasyonlar da değerlendirilecek. Bunun yanı sıra 31 Mart öncesi seçim güvenliği için yurt genelinde alınacak tedbirler görüşülecek.

Ekonomide yol haritası görüşülecek

Ekonomideki yol haritasının da masada olacağı düşünülen Kabine’de enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin atılacak adımlar ele alınacak.

Dış politikada ana gündem 'Gazze'

Ayrıca, İsrail'in yaptığı katliamı durdurmak için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ve yaralıların tahliyesi konuları da görüşülecek.

Yorumlar (0)