ABD’de basketbol maçında Türkiye’ye deprem desteği

ABD'nin New Jersey eyaletinde gerçekleşen Amerikan Kolej Basketbol Ligi karşılaşmalarında, merkez üssü Kahramanmaraş olan şiddetli depremlerle yönelik bir video paylaşılarak yardım çağrısında bulunuldu.

SPOR 01.03.2023, 09:04
ABD’de basketbol maçında Türkiye’ye deprem desteği

Merkezi ABD'de yer alan sivil toplum kuruluşu Turkish Philanthropy Funds’un liderliğinde gerçekleştirilen kampanya kapsamında, Newark'ta Prudential Center'da yapılacak NCAA karşılaşmasının oynanacağı salonda, Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin görüntülerinden oluşturulan video gösterildi.

Destek çağrısı yapıldı, bağışlar toplandı

Basket sahasının üstünde bulunan dev ekranlara yansıtılan görüntülerle beraber, salonda Türkiye’de bulunan depremzedeler adına destek anonsla çağrıda bulunuldu.

NCAA liginin Seton Hall ve Villanova ekiplerine ev sahipliğinde bulunan Prudential Center'da öte yandan depremzedeler adına ek olarak yardım masası oluşturuldu.

“Bütün kalbimiz, dualarımız, aklımız Türkiye'de”

Basketbol tutkunları, Türk bayrağının ve afet yardımları ile ilgili broşürlerin bulunduğu yardım masasına ziyarette bulunarak yaşananlar hakkında bilgi edindi ve bağışta bulundu.

Seton Hall'de eğitim alan Türk öğrenci Aslı Subaşılı ise yapabildikleri kadar Türkiye'ye destekleri yönlendirmeye uğraştıklarını aktararak, "Bütün kalbimiz, dualarımız, aklımız Türkiye'de" dedi.

Yorumlar (0)