YKS’den Beykoz kararı: Mazbata CHP’li adaya verilecek

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ve Beykoz ilçelerinde seçim sonuçlarına AK Parti tarafından itiraz edildi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, Beykoz'da yeniden sayım kararını reddetti. Bu kararın ardından CHP adayı Alaattin Köseler mazbatayı alarak belediye başkanı oldu. Gaziosmanpaşa ilçesinde ise 879 oy farkla sonuçlanan seçimde oylar yeniden sayılıyor.

SİYASET 04.04.2024, 15:32 Buse Önder
YKS’den Beykoz kararı: Mazbata CHP’li adaya verilecek

Türkiye, hafta sonu gerçekleştirilen yerel seçimlerde yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Ancak İstanbul'un iki önemli ilçesi, Gaziosmanpaşa ve Beykoz'da yaşanan gelişmeler seçim sonuçlarını tartışmaya açtı.

Gaziosmanpaşa ilçesinde seçimleri CHP adayı Hakan Bahçetepe 879 oy farkla kazanmıştı. Ancak 274 bin 897 kullanılan oyun az olması ve geçersiz oyların fazla olması sebebiyle AK Parti tarafından yapılan itiraz sonrasında oyların yeniden sayımına karar verildi. Yeniden sayım dün başladı ve gece saatlerinde tamamlandı. Ancak bu sabah saatlerinde tekrar başlanan sayım sürecinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Beykoz’da CHP adayı mazbatasını aldı

Beykoz ilçesinde de durum farklı değildi. Oyların yeniden sayımına karar verilmiş ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu kararı iptal etti. Böylece CHP'nin adayı Alaattin Köseler mazbatasını alarak belediye başkanı oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, YSK'nın bu kararını sosyal medya hesabından duyurarak, "Beykoz'da il seçim kurulunun yeniden sayım kararı YSK tarafından kaldırıldı. Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler'in mazbatasını almasının önünde hiçbir engel kalmadı" ifadelerini kullandı.

Fark 433 bin oy

Beykoz'da CHP'nin adayı Alaattin Köseler, yüzde 45,87 oranında oy alarak önde tamamladı. Rakibi AK Parti'nin adayı Murat Aydın ise yüzde 44,91 oranında oy aldı. İki aday arasındaki oy farkı bin 433 olarak belirlendi. İlçede sabah saatlerinde oyların yeniden sayıldığı bölgede polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bahçelievler, Pendik, Ümraniye, Arnavutköy ve Bahçelievler'de itiraz süreçleri ise devam ediyor.

Yorumlar (0)