Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a Ankara eleştirisi: "5 santimlik metro hattı yok"

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Kızılay'da esnaf ziyaretinde bulunarak yerel seçimde destek istedi. Aynı zamanda Altınok, Mansur Yavaş'ı da sert sözlerle eleştirdi.

SİYASET 26.01.2024, 15:19 Buse Önder
Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a Ankara eleştirisi: "5 santimlik metro hattı yok"

Altınok, Ankara'nın sorunlarına değinerek, "Ankara'da ciddi bir trafik, ulaşım problemi var. Nedeni de şu; Ankara Büyükşehir Belediyesi, otobüslerin tamirini yapamıyor. Dolayısıyla seferdeki otobüs sayısı azaldı. Ankara metro hattı bakımından dünya başkentleri arasında en fakir. Sayın Mansur Yavaş'ın Ankaralıya '58 kilometre metro yapacağım' diye sözü var. Ankara'da yaptığı 5 santim metro hattı yoktur" ifadelerini kullandı.

‘Ankara en fakir metro hattına sahip’

Altınok, esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Ankara'da yaşanan trafik ve ulaşım sorunlarına dikkat çekti.

Kızılay'da otobüs kuyruklarının uzunluğuna vurgu yapan Altınok, "Ankara'nın dünya başkentleri arasında en fakir metro hattına sahip olduğunu belirtti. Mansur Yavaş'ın vaat ettiği 58 kilometrelik metro hattına karşılık, Ankara'da sadece 5 santimlik bir metro hattının bulunduğunu savundu. Ayrıca, Kızılay'da ciddi bir otopark sorunu olduğunu belirterek, projeleri arasında Kızılay'ı daha modern ve ışıltılı hale getirmeyi hedeflediğini söyledi.

‘Ankara, 5 yılda ışığını kaybetti’

Ankara'nın 5 yılda ışığını kaybettiğini ifade eden Altınok, "Ankara, sönen bir Ankara olmuştur. Yeşil alanları, ağaçları sökülmüştür. Onun yerine taşlar getirilmiştir. Ankara, ormanlar şehri olacak. Ankara, eski parıltılı ve ışıltılı günlerine dönecek. Problemleri çok kısa bir dönemde çözeceğiz" dedi.

Ayrıca, Ulaştırma Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşmede Ankara'daki metro ağını geliştirme konusunu ele aldıklarını ve havaalanına metro ihalesini yapacaklarını belirten Altınok, Keçiören metrosunu genişleteceklerini ifade etti.

Ankara’da kanalizasyon sorunu devam ediyor

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamalara değinen Altınok, Ankara için kredi taleplerini onayladıklarını ancak Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu kaynakları etkili bir şekilde değerlendiremediğini ifade etti.

Son olarak, Ankara'da hala kanalizasyon sorunlarının devam ettiğini belirterek, seçilmesi halinde bu tür sorunları çözeceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)