Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 açıklaması: Biden mektubu iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye F-16'ları teslim etme süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “ABD Başkanı Biden, Temsilciler Meclisi'ne mektubu iletti. Gelecek kararı bekliyoruz, takipteyiz” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 26.01.2024, 15:27 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 açıklaması: Biden mektubu iletti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İsveç'in NATO'ya katılım süreciyle ilgili çıkan olumlu kararın sonrasında tüm gözler ABD'nin Türkiye'ye vermesi gereken F-16'lara çevrildi. ABD Başkanı Joe Biden’in konuyla ilgili Temsilciler Meclisine teslimat için mektup göndererek talimatta bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin ilk kez konuştu.  

Bekliyoruz, takipteyiz

Bugün cuma namazı çıkışında F-16 teslimat süreciyle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün itibarıyla kendisine geldiğini ve imzaladığını ifade etti. Akabinde akşam Resmi Gazete'de yayımlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden’in bir gün önce yazılı olarak Kongre'ye mektup göndererek temsilciler Meclisi'ne talimat verdiğini ifade etti. Orayı da beklediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir an önce oradan gelecek olan netice F-16'ların Türkiye'ye gönderilme sürecin başlamasını sağlayacaktır. Bunu bekliyoruz. Dışişleri Bakanımız takipte” ifadelerini kullandı.

Lahey’den soykırım kararı çıkacak

Lahey’den soykırım kararı çıkacağını düşündüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika’nın Lahey’i çok yakından takip ettiğini söyledi. Güney Afrika Cumhurbaşkanı’nın yakın takibinin zenginlik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Olumlu sonuçlar çıkacağını bekliyoruz” dedi.

Mutluluk duydum

“Bilmiyorum lansmanı nasıl buldunuz. Ben izlediğim bölümlerde, tamamını izleyemedim. Çünkü Milli Güvenlik Kurulu vardı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, izlediği bölümlerde Murat Bey'in heyecan dolu, İstanbul'un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüğünü söyledi. Bundan dolayı da bir genel başkanı olarak bir cumhurbaşkanı olarak mutluluk duyduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)