Turgut Altınok'tan çiftçilere destek sözü

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, tarımda ve hayvancılıkta verecekleri destekleri açıkladı.

SİYASET 12.02.2024, 17:17 12.02.2024, 17:19 Şeyda Gül
Turgut Altınok'tan çiftçilere destek sözü

AK Parti Ankara İl Teşkilatı ile kol kola seçim çalışmalarına devam eden AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın ABB Adayı Turgut Altınok, Evren ilçesinde açıklamalarda bulundu. Çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşanlara verecekleri destekleri anlatan Altınok, tohum desteğini 2 tonla 5 ton arasına çıkartacakları vadetti. Çiftçinin 500 kilogram tohumla ancak 10 dönüm yeri ekebildiğine dikkat çeken Altınok, mazot desteğinin iki sefer verildiğini söyledi. “Biz ne yapıyoruz? 100 litreden 500 litreye çıkartıyoruz. Pekâlâ, bu mazotu nereden alacak çiftçilerimiz biliyor musunuz? Evren’den alacaklar. Evren’deki benzin istasyonlarından alınacak” diyen Altınok, parasını 500 litre ne tutuyorsa ona göre vereceklerini anlattı. Evrenlilerin ne kadar fide ihtiyacı varsa vereceklerinin sözünü veren Altınok, “Köylülerimizden ve çiftçimizden ücret almayacağız. Büyükşehir, yüzde 25 gibi bir ücret alıyor şimdi ama biz ücret almadan Keçiören’de yıllardır milyonlarca fide dağıtıyoruz. Büyükbaş, küçükbaş hayvan ve arı desteği de vereceğiz. Hayvancılığı geliştireceğiz, tarımı geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Turizm merkezi yapacağız

Hirfanlı Baraj Gölü'nü turizm merkezi haline getireceklerini ve balıkçılığı destekleyeceklerini söyleyen Altınok, Evren’in birçok zenginliklere sahip olduğunu belirtti. “İnşallah barajımızı, ben ‘deniz’ diyorum, Evren barajımızı bir turizm merkezi yapacağız. Balıkçılara destek vereceğiz. Bununla beraber buraya rekreasyon alanları, oturma yerleri, piknik alanları, spor tesisleri yapacağız” diyen Altınok, balıkçılara da her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi. Altınok, “Ağ istiyorlarsa ağını vereceğiz, motoru eskidiyse motoruna destek olacağız. Evren’de balıkçılığı teşvik edeceğiz” dedi.

Turistik geziler düzenlenecek

Nüfus bakımından büyük olan köylere park ve spor tesisleri yapacaklarını ve burada bir de personel bulunduracaklarını ifade eden Altınok, öğrencilere, kadınlara ve yetişkinlere yönelik başta Çanakkale turu olmak üzere birçok turistik gazi turları düzenleyeceklerini duyurdu

Yorumlar (0)