Başakşehir'de peş peşe 3 patlama!

Başakşehir'de bulunan iki katlı demir döküm atölyesinde meydana gelen üç ardışık patlama, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi. Yangının kontrol altına alındığı olayda şans eseri yaralanan olmazken, patlama anları ise saniye saniye kaydedildi.

YAŞAM 12.02.2024, 17:21 13.02.2024, 18:14 Buse Önder
Başakşehir'de peş peşe 3 patlama!

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi Pik Dökümcüler Sanayi Sitesi'ndeki bir demir döküm atölyesinde meydana gelen olayda iddialara göre, atölyenin birinci katındaki endüksiyon kazanında sızıntı meydana geldi. Çalışanlar sızıntıyı fark ettikten sonra atölyeden çıktılar ve bu aşamadan sonra üç ardışık patlama yaşandı.

Olayın ihbar edilmesi üzerine, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri, patlama sonrasında çıkan yangını hızla kontrol altına alarak söndürdü. Patlama anında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken, olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri saniye saniye kaydedildi.

‘Üç kez patlama oldu’

Görgü tanıklarından Volkan Açıl, "Kapının önündeydim, çünkü dükkanımız burası. Üç kez patlama yaşandı. İlk patlama hafif bir şeydi, muhtemelen çalışanlar hemen kaçtı. Daha sonra ikinci ve üçüncü patlamalar oldu, dışarıya alevler sıçradı. Arabalar alev aldı, hemen çektik. Ardından itfaiyeye haber verdik ve yangına müdahale ettiler. Trafo diyorlar, içeride döküm işi yapıyorlar zaten. Ocak patlamış diyorlar, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama hala patlama riski olduğunu söylüyorlar şu an. Şükür ki yaralanan kimse olmadı, itfaiye içeriye girdi ve durumu kontrol altına aldı. Döküm işi yapılan bir yer" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)